Ga naar de primaire navigatie Ga naar inhoud Ga naar voettekst

Blog

Terug naar Blog

Rondvaren in Amsterdam

Rondvaren in Amsterdam

Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, staat wereldwijd bekend om zijn schilderachtige grachten, historische architectuur en bruisende cultuur. Eén van de meest betoverende manieren om deze stad te verkennen, is per boot. Of je nu een toerist bent of een lokale bewoner, rondvaren in Amsterdam is een unieke ervaring die je niet mag missen. In dit artikel nemen we je mee op een virtuele tocht door de Amsterdamse grachten en laten we je kennismaken met de wonderen van deze waterstad.

De Amsterdamse Grachten: Een UNESCO Werelderfgoed

De grachten van Amsterdam, die dateren uit de 17e eeuw, zijn niet alleen een historische schat, maar ook een UNESCO Werelderfgoedlocatie. Ze vormen een complex netwerk van kanalen die de stad doorkruisen en zijn omzoomd met elegante herenhuizen, beroemde bezienswaardigheden en pittoreske bruggen. Het is een genot om de grachten van dichtbij te bewonderen tijdens een ontspannen boottocht.

Waar Vind Je Boten in Amsterdam?

Amsterdam biedt talloze mogelijkheden om een boot te huren. Je kunt kiezen voor een traditionele rondvaartboot met gids, een elektrische sloep, een kano, of zelfs een luxe jacht. Populaire locaties om boten te huren zijn het Centraal Station, Anne Frank Huis, de Jordaan, en de De Pijp. De boten van KINboat kan je vinden bij het Anne Frank Huis en bij het Centraal Station van Amsterdam.

Voordelen van Rondvaren in Amsterdam

Rondvaren in Amsterdam biedt tal van voordelen. Ten eerste kun je de stad in alle rust en comfort verkennen zonder de drukte en het verkeer van de straten. Het geeft je ook een uniek perspectief op de architectuur, waardoor je de prachtige gevels en geheime binnenplaatsen van de stad kunt bewonderen.

Bovendien kun je genieten van een ontspannen sfeer terwijl je langs de grachten glijdt. Het geluid van kabbelend water en voorbijvarende boten draagt bij aan de ontspannende ervaring. Een boottocht biedt ook de mogelijkheid om te picknicken aan boord, muziek te luisteren en de stad op je eigen tempo te verkennen.

Bezienswaardigheden Langs de Grachten

Tijdens je rondvaart kom je langs enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van Amsterdam. Denk aan het Anne Frank Huis, de Magere Brug, het Rijksmuseum en talloze gezellige café’s en restaurants. Dit is de perfecte gelegenheid om foto’s te maken en meer te weten te komen over de rijke geschiedenis van de stad.

De Beste Plekken om Langs te Varen in Amsterdam

Amsterdam staat bekend om zijn uitgestrekte grachtenstelsel dat de stad doorkruist als een netwerk van aderen. Deze grachten verbinden een schat aan culturele, historische, en pittoreske plekken die je tijdens je rondvaart kunt ontdekken. Hier zijn enkele van de beste plekken om langs te varen:

1. De Gouden Bocht (Herengracht):

Deze prachtige gracht staat bekend om zijn statige grachtenpanden, die in de Gouden Eeuw werden gebouwd. De architectuur is indrukwekkend en vertelt het verhaal van de welvaart van Amsterdam in die tijd.

2. Anne Frank Huis:

Dit beroemde museum is gevestigd in het voormalige onderduikadres van Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens je rondvaart kun je het huis vanaf het water bewonderen en een eerbetoon brengen aan het dappere meisje wiens dagboek de wereld heeft geraakt. Stap aan boord bij KINboat bij het Anne Frank huis.

3. Magere Brug:

Deze charmante en smalle ophaalbrug is een icoon van Amsterdam. Het verbindt de rivieroevers over de Amstel en is vooral betoverend wanneer deze ‘s nachts verlicht is.

4. Rijksmuseum:

Vaar langs het beroemde Rijksmuseum en aanschouw de majestueuze architectuur van dit nationale museum. Het museum herbergt een schat aan Nederlandse kunst en geschiedenis, waaronder werken van Rembrandt en Vermeer.

5. Jordaan:

Deze pittoreske wijk langs de grachten is rijk aan sfeer en geschiedenis. Tijdens je rondvaart kun je genieten van de karakteristieke gevels, kleine bruggen en lokale winkels.

6. Prinseneiland:

Dit verborgen juweeltje in Amsterdam is bereikbaar via smalle grachten en is een oase van rust en stilte. De historische pakhuizen en geplaveide straten maken dit eiland tot een fotogenieke plek om langs te varen.

7. Oosterdok:

Dit moderne deel van de stad herbergt het spectaculaire EYE Filmmuseum, het NEMO Science Museum en de Openbare Bibliotheek van Amsterdam. De hedendaagse architectuur en culturele instellingen maken dit een interessant gebied om te verkennen.

8. Westerkerk:

Deze protestantse kerk met zijn hoge torenspits is een van de meest herkenbare symbolen van Amsterdam. Het uitzicht op de Westerkerk vanaf de Prinsengracht is adembenemend en een must-see tijdens je rondvaart.

9. Amstel River:

De Amstelrivier stroomt door het hart van Amsterdam en biedt een prachtig uitzicht op de stad. Terwijl je langs de Amstel vaart, kom je ook langs enkele van de historische bruggen en herenhuizen.

10. De Pijp:

Deze bruisende wijk is een geweldige plek om te genieten van een ontspannen boottocht. Hier vind je de levendige Albert Cuypmarkt en talloze gezellige cafés en restaurants.

Avondrondvaarten: Magie van Verlicht Amsterdam

Een bijzondere manier om de stad te ervaren is tijdens een avondrondvaart. Terwijl de zon ondergaat en de grachten verlicht worden, krijg je een adembenemend uitzicht op Amsterdam. Dit is romantiek op zijn best. Veel rondvaartbedrijven bieden speciale avondtochten met dinermogelijkheden en livemuziek.

Tips voor een Geslaagde Rondvaart

– Reserveer je boottocht van tevoren, vooral in het hoogseizoen.
– Kies voor een lokale gids om meer te weten te komen over de geschiedenis en verhalen van de stad.
– Wees voorbereid op wisselvallig weer, dus neem indien nodig een paraplu of jas mee.
– Respecteer de regels en voorschriften van de grachten om de veiligheid van alle watersporters te waarborgen.

Conclusie

Rondvaren in Amsterdam is een onvergetelijke ervaring die je de stad op een unieke manier laat ontdekken. De grachten van Amsterdam bieden een ongeëvenaarde charme en geschiedenis die je nergens anders vindt. Of je nu geniet van een romantische avondrondvaart of een ontspannen dagtocht, een boottocht door de Amsterdamse grachten zal je ongetwijfeld betoveren en inspireren. Aarzel dus niet om deze ervaring aan je Amsterdamse reisplan toe te voegen en de stad vanuit een ander perspectief te bekijken. De favoriete rondvaart van de meeste locals is bij KINboat, dit is geen reguliere rondvaart, maar een tour door een echt lokale Amsterdamse schipper.

  • Geplaatst in: