Ja, je hebt weer eens gelijk. De vaarroute uit de vorige editie was een stuk spannender (De Wallen). Vandaag sporen we jou eens aan om het rustig aan te doen: varen op de Zaan. Reserveer een KINBoat, vertel de liefde van je leven dat je van d’r houdt, een verrassing voor haar hebt geregeld. Vaar daarop lekker het Amsterdamse uit en maak een serene tocht over de Zaan. Lekker burgerlijk.

Met KINboat varen op de Zaan 

Reserveer er een lang dagje voor, bestel vooraf wat voor eten je mee wil als lunch en het enige wat jij moet doen is zorgen dat de sloep heel terugkomt. Moet te doen zijn toch? De Zaan is zo’n 13 km lang die begint boven Zaandam en eindigt in het Noordzeekanaal, maar wat kan je van de tocht verwachten? De volgende opsomming geeft een aardige indruk:

– Landschappen zover het oog reikt.
– Geuren van de Hollandse flora & fauna.
– Schattige Zaanse huisjes en molens.
– Een paar spectaculaire en waanzinnig interessante bruggen die naar het Koninklijk Huis zijn vernoemd (Beatrixbrug, Clausbrug, Willem Alexanderbrug, Wilhelminabrug).
– Hoogstwaarschijnlijk wat snerpende geluiden van onbekende, niet-Nederlandsche vogeltjes.
– 65+ers op een te groot open jacht (hoogstwaarschijnlijk met verbrande borst, een witte Gaastra pet en een vrouw die naar de naam Ria luistert).
– Een hoogoplopende ruzie over een handjevol graan tussen een lokaal genestelde knobbelzwaan en een langs de Zaan afgedreven meerkoet.
Uitzicht op de molens tijdens het varen op de zaan

Onze aanraders langs de Zaan

1) Ontdek de Zaanse Schans! Vaar langs de houten huisjes, schitterende molens en 18e/19e eeuwse schuren en werkplaatsen. In de Zaanse Schans is genoeg vermaak voor ieder wat wils, bovendien kun je er aanmeren voor een hapje en een drankje! Bekijk hier de website van de Zaanse Schans.

2) Aan de Wilhelminakade in Zaandam ligt Café en Deli TOOST. Wat ons betreft een ideale locatie voor een steengoede lunch of een goed glas wijn in de middag. Al benieuwd naar het TOOSTmenu? Bekijk het op de site van TOOST!

3) De Fabriek in Zaandam is de ideale tussenstop voor een drankje op een zonovergoten terras aan de Zaan. Maar er is meer! Voor kinderen biedt De Fabriek een speciaal kinderprogramma, met o.a. een kinderfilm op de zondagmiddag en een knutselprogramma!

4) Proeven en genieten van lekkere hapjes, dat is waar Proeverij de Koekfabriek voor staat. Gelegen aan de Zaanoever kunt u in een prachtige setting onbeperkt genieten van de veelzijdige, verse gerechten!

5) Een kopje koffie zoals je deze nog nooit eerder dronk, daarvoor ben je bij De Koffiezaak aan het goede adres. Met een prachtige locatie aan de Zaan in Wormerveer, biedt De Koffiezaak jou en je vaargezelschap de mogelijkheid om even aan te meren voor een goede kop koffie. Uniek aan De Koffiezaak is dat er alleen met duurzaam geproduceerde espressobonen wordt gewerkt!

Varen op de Zaan? Reserveren maar!

Dus, welke van de aanraders ga jij bezoeken? Of trek jij je eigen plan? Alles is mogelijk bij KINBoat aangezien jij zelf de schipper van je boot kunt zijn! Reserveer eenvoudig online jouw sloep en ontdek de Zaan. Toe aan meer spanning en sensatie dan de Zaan? Bekijk dan onze andere vaarroutes.

Reserveer je KINboat hier, plan een zaterdag in en veel plezier op je tocht door de Zaanstreek!