Vraag het iedere buitenlandse toerist: wat is de meest bekende locatie van Amsterdam? 9 van de 10 antwoorden gegarandeerd ‘de Wallen’ (Red Light District). En terecht. Niet alleen zijn de Wallen een historisch gedeelte van onze hoofdstad, het is er ook nog eens bijzonder mooi. Van monumentale panden tot Amsterdam in haar puurste vorm. De mensen, het oudste deel van Amsterdam, de internationale gezelligheid en ook de vele, intrigerende grachtjes.

Onze boottocht over de Wallen

De vaarroute over de Wallen die wij aanraden is:

- Vaar vanaf Amsterdam Centraal Station langs de Schreierstoren het Wallengebied in.
- Langs de Waag (oorspronkelijke stadspoort) naar het einde van de Gelderse Kade.
- Vaar langs de Raamgracht, Oudezijds Achterburgwal, Zwanenburgwal en Kloveniersburgwal
- Bekijk de prachtige binnenstad en haar oude gebouwen vanuit je sloepje en vaar langs hotel L’Europe via Rokin terug naar het begin.

Vier tips voor jouw boottocht over de Wallen:

1) Aan de Kloveniersburgwal 6 vind je brouwerij de Berkeerde Suster. Maak kennis met de bijzondere bieren van deze brouwerij! Met tientallen bieren op de bierkaart is er voor ieder wat wils.Bovendien beschikt de Berkeerde Suster over een uitgebreide lunch en diner kaart.

2) Trek gekregen? Naast een brouwerij is er meer aan de Kloveniersburgwal. OOp nummer 18 vind je de broodbar! Stel hier je perfecte bammetje samen voor een scherpe prijs. Ook voor een bakkie koffie met iets lekkers ben je hier aan het goede adres!

3) Leg je boot even aan om samen met je vrienden te proosten op jullie geweldige boottocht over de Wallen. Voor een koud biertje in een authenthiek bruin café moet je namelijk bij Café de Zeevaart zijn!

4) Cultuurliefhebber? Ook dan zijn er mogelijkheden op de Wallen! Wat dacht je van het Rembrandthuis aan de Zwanenburgwal. In dit pand waar Rembrandt tussen 1639 en 1658 heeft gewoond, vind je o.a. Rembrandts werken en tentoonstellingen van hedendaagse kunstenaars! Rembrandt huis

Boottocht over de Wallen? Boek direct!

Dus zijn jij en je vrienden klaar voor een fantastische middag varen over de Wallen? Reserveer dan gemakkelijk één van de boot die jullie willen en ga het meemaken! Zijn de Wallen jou te ruig? Overweeg dan eens de vaarroutes naar Pampus of de Zaan.