Amsterdam Light Festival & Slaapwandeling in
ARTIS

Tijdens de donkere, maar sfeervolle maanden glinsteren de grachten in de hoofdstad van de vele lichtkunstinstallaties van het Amsterdam Light Festival. Tientallen kunstwerken en installaties van nationale en internationale kunstenaars en architecten verlichten dit jaar een route in Amsterdam Oost. Dit moet
je zeker gezien hebben!

Maar terwijl de kunstwerken van Amsterdam Light Festival de stad verlichten, is ARTIS een van de donkerste plekken van Amsterdam. Altijd al een keer ARTIS in het donker willen bezoeken? Dan is dit jouw kans! Vanaf 6 december organiseert ARTIS de Slaapwandeling.

Combineer het Amsterdam Light Festival met de Slaapwandeling in ARTIS!

Selecteer een datum
{{packageItem.ItemName}}
 • Na middernacht ( {{vm.getDateAsString(vm.dayAfterDate)}} )
Kies een tijd
 • Na middernacht ( {{vm.getDateAsString(vm.dayAfterDate)}} )
Aantal tickets

{{itemPrice.Name}} € {{itemPrice.Price * itemPrice.Quantity | number : 2}}
Totaal € {{vm.getTotalPrice() | number : 2}}
Belangrijke informatie

Als je de 17.00 uur optie kiest, doe je de ARTIS Sleepwalk na de cruise.

Als je de 19.00 uur optie kiest, moet je de ARTIS Sleepwalk doen voor de cruise.

 • Periode:
  6 december 2019 - 18 januari 2020
 • Opstaplocatie:
  Nijlpaardenbrug, Plantagekade 70, Amsterdam
  Artis: Klik hier om doorverwezen te worden naar Google Maps. Je vindt dan de exacte opstaplocatie. Voor deze opstaplocatie geldt dat bij regenval de vaart geannuleerd zou kunnen worden! Indien dit het geval is, word je hier uiteraard van op de hoogte gebracht.
 • Openingstijden Artis - Slaapwandeling:
  17.00 - 20.00. (19.30 laatste moment van entree)
 • Locatie:
  Plantage Kerklaan 38-40, Amsterdam
 • Extra informatie:
  De ticket voor ARTIS is een open ticket
 • Tijdsduur:
  ± 90 min.
  De wandeling duurt ongeveer 90 minuten en is geschikt voor alle leeftijden. Zorg ervoor dat je telefoon voldoende is opgeladen (minimaal 50%).

Alleen tijdens het Amsterdam Light Festival mogelijk.

Combinatiedeal met Artis!

 • € €42,50 € €37,50

Combineer een onvergetelijke Amsterdam Light Festival Cruise met een bezoek aan ARTIS! Met deze deal ervaar je het historische dierenpark in het donker en kun je daarnaast genieten van de fantastische lichtshow op en om de grachten vanuit een comfortabele en luxe boot.

Amsterdam Light Festival

Amsterdam wordt op traditionele wijze omgetoverd tot een prachtig openlichtmuseum tijdens de gehele periode. De beste manier om te genieten van deze creaties is door een boottocht te maken. Onze schipper vertelt je alles over de kunstwerken en bovendien zie je de mooie bezienswaardigheden die Amsterdam te bieden heeft.

Vanaf de Amsterdamse grachten heb je een goede kijk op de kunstwerken en kun je op je gemak genieten. Zowel op de kade als in de grachten zijn kunstwerken geplaatst, zodat je vanaf het water dit spektakel optimaal kunt beleven. De stad wordt omgetoverd tot een kunstwerken walhalla en is onderdeel van de tentoonstelling.

Koop jouw tickets nu!

Geniet van de fantastische lichtshow op en om de grachten vanuit een comfortabele en luxe boot van KINboat. Onderweg vertelt de schipper je meer over de prachtige lichtinstallaties waar je langs vaart.

De kunstwerken en lichtinstallaties zijn te vinden langs de Amsterdam Light Festival route, een bootroute door de binnenstad. De reflectie van de kunstwerken zorgt voor een magisch schouwspel tussen het licht en het water. 

Je kunt met deze combinatiedeal ervoor kiezen om voor of na de rondvaart de slaapwandeling tour in Artis te volgen. Je wordt opgehaald en afgezet per boot vanaf de steiger bij de Nijlpaardenbrug. In Artis bewandel je de route om alle lichtgevende dieren te bekijken. Optioneel is om deze route in het donker te beleven na openingstijd met behulp van een speciale app​. Hoe slapen flamingo’s op één poot? Waarom geven paddenstoelen licht en hoe jagen vleermuizen in het donker? Krijg antwoord op al deze vragen tijdens deze bijzondere wandeling. Zorg wel dat je telefoon voldoende is opgeladen (50%) want de app zal je de weg wijzen. Download de gratis app (Nederlandse en Engelse versie) vanaf 28 november in de App Store of Google Play Store.​

Waarom zou je het het Amsterdam Light Festival moeten volgen op de boot van KINboat?!

 • De prijs is inclusief een welkomstdrankje aan boord.
 • KINboat biedt ontzettende luxe en tijdens de rondvaart is er altijd een schipper aan boord. De schipper fungeert bovendien als je eigen gids!
 • Wij varen met respect voor het milieu, zijn 100% elektrisch en dus hartstikke groen en daarin uniek!
 • Vanwege de duurzaamheid waarmee KINboat rekening houdt zijn de boten fluisterstil.
 • Eventuele regen- of sneeuwval is geen probleem. Afhankelijk van het weer wordt een geschikte boot aangeboden.
 • Beleef de lichtjesroute op een absolute A-locatie: het water. Heerlijk de lichtexpedities bekijken vanaf het water varend op de boot in Amsterdam.
 • Nu in combinatie met de slaapwandeling tour in Artis. Een wandeling in de donkerte, waarbij sculpturen van verlichte dieren in en rondom Artis te zien zijn.

Artis Slaapwandeling

Deze winter beleef je ARTIS op een hele ander manier, in het aardedonker, na openingstijd. Terwijl de kunstwerken van Amsterdam Light Festival de stad verlichten, is ARTIS een van de donkerste plekken van Amsterdam.

Niets is meer ontwrichtend voor ons als mens dan de afwezigheid van licht, gewend als we zijn om op onze ogen te vertrouwen. Duisternis vraagt om aanpassingen, om het gebruik van andere zintuigen. Wat kunnen we daarover leren van de natuur?

Met een speciaal ontwikkelde app dwaal je na sluitingstijd door een donker park en bezoek je Micropia. Hoe slapen flamingo’s, waarom geven paddenstoelen licht en hoe jagen vleermuizen in het donker? Je staat stil op het aller donkerste plekje van ARTIS. Je ziet bijna niets.  Wat hoor je? Wat ruik je? Doe de Slaapwandeling en ontdek de verhalen van donker ARTIS.

Download de gratis app (Nederlandse en Engelse versie) vanaf 28 november in de App Store of Google Play Store.

Wanneer: Van 6 december t/m 18 januari elke donderdag, vrijdag en zaterdag. In de kerstvakantie dagelijks (m.u.v. 31 december).

Hoe laat: De Slaapwandeling loop je tussen 17.00 en 20.00 uur. Om 19.30 uur sluiten de kassa en toegang.

De Slaapwandeling duurt circa anderhalf uur en is geschikt voor alle leeftijden.

 • Duurzaam
 • Boek direct online
 • Luxueus
 • Directe levering van tickets per e-mail
 • Lokale Expert
 • Toon tickets op jouw smartphone
 • Weerbestendig
€11,50 korting!
 

Amsterdam Light Festival

Ervaar een verlichte grachtengordel vanaf de boot tijdens een 75 minuten durende tour. Je wordt verwelkomd aan boord met een drankje! Ervaar de lichtkunstwerken het best vanaf de boot. De rondvaart is geschikt voor elk weertype.

 • € 39 € 27,50