Zo kom je de zomer door in Amsterdam

Het was lang wachten, maar de zomer staat eindelijk weer voor de deur. Met het mooie weer dat gaat komen heeft iedereen natuurlijk weer zin om erop uit te gaan. Van zonder jas de deur uit te gaan, alle festivals die gaan komen, barbecueën in het park en de zwoele zomeravonden aan toe. Iedereen zal zeker geen genoeg krijgen van de zomer vibes die gaan komen.

Ook in Amsterdam kun je jouw dosis summer vibes krijgen, want alles in Amsterdam deze zomer is hip and happening.

Wij hebben speciaal voor jou de leukste events op een rijtje gezet, dan kom jij de zomer zeker goed door.

Amsterdam Pride - van 27 juli tot en met 4 augustus

(@nationalerecreatiegids - Instagram)

De Pride in Amsterdam is de grootste van zijn soort in Europa en de enige in de wereld met een heuse Canal Pride, een botentocht door de grachten van Amsterdam. Van feesten, filmvertoningen, sportwedstrijden, tentoonstellingen en veel en veel meer. In totaal zijn er zo'n 170 evenementen tijdens de Pride.

Vrouw, man, transgender, of wie dan ook, iedereen is welkom op de Amsterdam Pride. Voor meer informatie en het volledige programma kun je terecht op de volgende pagina https://www.amsterdamgaypride.nl/.

In totaal zullen zo'n 350.000 bezoekers de Pride in Amsterdam bezoeken. 

Over het IJ Festival - 5 juli tot en met 14 juli

(@studiomartens - Instagram)

Deze zomer is het alweer de 27ste editie van het jaarlijkse Over het IJ festival, welke ook dit jaar op het altijd levendige NDSM-terrein in Amsterdam Noord wordt georganiseerd. Het festival bestaat voornamelijk uit theater, waar opkomende en de al gevestigde theatermakers met veel passie hun werk laten zien. 

Voor het volledige programma, tickets en meer kun je terecht op de volgende pagina https://overhetij.nl/.

Het festival is makkelijk te bereiken via het openbaar vervoer (bijvoorbeeld via de pont van centraal naar de NDSM werf), per fiets of auto. 

Kwaku Summer Festival - 13 juli tot en met 4 augustus 

(@imanivanderhorst - Instagram)

Elke zomer weer staat het Nelson Mandela park in Amsterdam-Zuidoost vier weekenden lang in het teken van het Kwaku Summer Festival. Heerlijk eten, drinken, muziek en cultuur. Bij wie klinkt dat nu niet als muziek in de oren?

Wat ooit begon als een kleinschalig voetbaltoernooi voor de jeugd uit de Bijlmer, is nu uitgegroeid tot een evenement van formaat. Bekend bij mensen uit alle hoeken van het land, want het festival trekt elk jaar weer zo'n 300.000 bezoekers.

Het Kwaku Summer Festival brengt culturen bij elkaar en laat goed de diversiteit in de stad zien. Het laat zien dat muziek mensen met elkaar kan verbinden. Benieuwd?

Kijk voor meer informatie op https://kwakufestival.nl/. Daar kun je onder andere dagtickets of passe-partout voor alle dagen kopen.

Grachtenfestival Amsterdam - 9 augustus tot en met 18 augustus

(@Grachtenfestival - Instagram)

Wie aan Amsterdam denkt, denkt aan de grachten en misschien straks ook wel aan het grachtenfestival. Zoals de naam misschien wel doet vermoeden, draait dit festival niet alleen om de grachten in Amsterdam, maar heeft het veel meer te bieden. Wat houdt het festival dan wel in? Vooral heel veel muziek van voornamelijk jonge musici, van klassieke muziek tot jazz en muziek uit andere culturen. Niet alleen de grachten, maar veel meer locaties en bezienswaardigheden zullen het decor vormen van dit evenement. In totaal zullen er zo'n 250 concerten zijn en dat wel op 90 verschillende locaties. Dat belooft een waar spektakel te worden.

Voor meer informatie, het volledige programma en kaartjes kun je terecht op de volgende pagina https://www.grachtenfestival.nl/.

ARTIS Zoomeravonden - 1 juni tot en met 31 augustus (elke zaterdagavond)

(@artis_amsterdam_royal_zoo - Instagram)

In de zomermaanden kun je elke zaterdagavond genieten van live muziek, voorstellingen, rondleidingen en natuurlijk de dieren in ARTIS in Amsterdam.

De Zoomeravonden beginnen om 15:00 (het park zelf gaat open om 09:00) en duren tot de zon ondergaat. Naast de verschillende activiteiten die worden georganiseerd, zoals de diverse workshops, rondleidingen en optredens, kun je natuurlijk ook lekker in het gras genieten van het heerlijke eten dat verkrijgbaar is.

De Zoomeravonden in ARTIS zijn te bezoeken met een regulier kaartje of met het ARTIS-lidmaatschap. Voor meer informatie en alle activiteiten die worden georganiseerd kun je terecht op de volgende pagina https://www.artis.nl/nl/te-doen-artis/dagagenda-activiteiten/zoomeravonden/.

Naar meer leuke events op zoek?

De gemeente Amsterdam heeft speciaal voor jou een maandkalander samengesteld met alle grote evenementen die er die maand te doen zijn in de stad. Deze kun je op de volgende pagina vinden https://www.iamsterdam.com/nl/uit/maand-agenda.

Dat belooft een mooie zomer te worden!