Zo houd jij het hoofd koel tijdens warme dagen in Amsterdam

De eerste hittegolf in het land is weer bijna een feit en dat brengt natuurlijk weer een hoop warme dagen met zich mee. het kwik stijgt, de stadsparken zitten vol en het zonnebrand is niet aan te slepen. Genoeg reden voor het zoeken van verkoeling in de stad dus! 

1. Pllek - NDSM werf in Noord

(@pllek_amsterdam - Instagram)

Pllek is zoals ze zelf zeggen een creative hangout op de NDSM werf in Amsterdam Noord. Naast het heerlijke eten en drinken dat ze in het restaurant serveren, kun je ook heerlijk vertoeven op het aangelegde strandje aan het water. Daarnaast geniet je van een prachtig uitzicht over het IJ. Een absolute aanrader dus!

De openingstijden zijn als volgt:

Omdat Pllek ook als locatie voor verschillende evenementen geldt, is er naast het zonnen ook genoeg andere dingen bij Pllek te beleven. Voor hun volledige agenda kun je terecht op de volgende pagina https://pllek.nl.

2. De Mirandabad - vlakbij station RAI in Zuid

(@heldenhealth - Instagram)

De Mirandabad is een van de mooiste binnen en buiten zwembaden die Amsterdam rijk is. Met zijn iconische ronde kap als dak is dit zwembad vanaf ver al te zien. Het zwembad heeft een subtropisch golfslagbad, een 25-meterbad en natuurlijk een buitenzwembad met peuterbad die de hele zomer open is. Genoeg reden om een bezoekje te brengen aan dit zwembad!

Voor meer informatie en openingstijden kun je terecht op de volgende pagina https://www.amsterdam.nl/demirandabad/.

3. Roest - Amsterdam Oost

(@amsterdamroest - Instagram)

Roest in Amsterdam Oost is een hip restaurant, bar en perfecte hangout om van het mooie weer te genieten. Ze hebben genoeg plek waar je met je voeten in het zand kunt zitten. Ook hebben ze meerdere hangmatten hangen en kun je aan de gracht zitten. Het is zelfs mogelijk om per boot naar Roest te komen. Mocht het kwik heel erg oplopen dan kun je voor een duik in de grachten gaan. Gegarandeerd een goede goed!

Vanwege een verbouwen is Roest tijdelijk minder vaak geopend, de openingstijden zijn voor nu als volgt:

Voor meer informatie kun je op hun website https://www.amsterdamroest.nl terecht.

4. Brediusbad  - Amsterdam West

(@westcordart - Instagram)

Het Brediusbad is een verwarmd buitenzwembad vlakbij het Westerpark in Amsterdam West. Het beschikt over een zwembad van 33 bij 25 meter, een zwembad geschikt voor kinderen en een peuterbad voor de kleintjes onder ons. Ook zijn er verwarmde douches, overdekte kleedkamers en kluisjes aanwezig. Een horeca kiosk is aanwezig om een verkoelend drankje of om wat eten te halen en diverse picknicktafels staan op het gras om van een heerlijke lunch te genieten. 

Benieuwd? Ga voor meer informatie en de openingstijden naar de website van het zwembad https://www.amsterdam.nl/brediusbad.

5. De Ceuvel - Amsterdam Noord

(@cafe_de_ceuvel - Instagram)

De Ceuvel in Amsterdam Noord is een culturele hotspot en volledig zelfvoorzienend. Naast het cafe waar je heerlijk en duurzaam kunt eten en drinken, kun je ook goed vertoeven aan het water en is het zelfs toegestaan om te zwemmen in het water. De perfecte plek om verkoeling te zoeken tijdens de warme dagen in Amsterdam. 

Op https://deceuvel.nl vind je wat Ceuvel precies nog meer is, waar ze voor staan en welke evenementen er worden gehouden.

6. Strand Zuid - Amsterdam Zuid

(@zuid.nl_insta - Instagram)

Pal naast station RAI vind je het stadstrand Strand Zuid. Hier kun je prima vertoeven met een drankje na een lange dag werken. Maar ook in het weekend kun hier terecht voor een hapje eten, drinken en de vele evenementen die er georganiseerd worden. Naast het terras waar je fijn kunt zitten, kun je ook heerlijk liggen op het aangelegde strandje. Perfect om van die winterse kleur af te komen.

https://www.strand-zuid.nl/ voor meer informatie over deze hotspot.