Weekend van de Wetenschap bij NEMO

Ben je wel eens bij NEMO Amsterdam geweest? Misschien heeft dat altijd al een keer op je lijstje gestaan, en dan is dit weekend nu jouw kans op te gaan. NEMO is namelijk dit weekend gratis te bezoeken tijdens het Weekend van de Wetenschap. 

Ook als je er al een keer geweest bent is het zeker de moeite waard om nog een keertje te gaan. Er zullen namelijk genoeg activiteiten te doen zijn en zijn de twee andere locaties open zijn, namelijk het net geopende NEMO Studio en de opslagplaats van NEMO in Amsterdam Noord (normaal gesproken niet toegankelijk voor het publiek)

Meer informatie over het Weekend van de Wetenschap kun je hier vinden!

Wist je dat: onze G-star boot zal varen tussen het NEMO Museum en de NEMO studio tijdens het Weekend van de Wetenschap? Je kunt gratis gebruikmaken van deze shuttledienst tussen beide locaties. Het museum en de studio is geopend van 10:00 tot en met 17:30 en het opslagdepot van 11:00 tot en met 17:00.

Wat eerst doen?

Eerst: ontdek NEMO Science Museum!

De meeste mensen in Amsterdam kennen het gebouw wel, het heeft het grootste dakterras van Amsterdam en binnen zit waarschijnlijk het leukste museum de stad. Voor jong en oud is er genoeg te zien en te doen. Het thema van dit Weekend van de Wetenschap is energie en veel activiteiten op zaterdag en zondag zullen hier op in gaan. Werk bijvoorbeeld aan een kettingreactie, slaap in een tipitent of voer verschillende chemische experimenten uit in het lab.

Locatie: Oosterdok 2, Amsterdam
Open van 10.00 tot en met 17.30

Vervolgens: Bezoek NEMO studio!

Net aan de andere kant van het water vind je de NEMO studio, recentelijk geopend voor het publiek en dient als locatie voor de tentoonstellingen van NEMO. De eerste tentoonstelling die je kunt zien heet "Het voedsel van morgen" en dit weekend is gelijk al de laatste dagen dat je naar deze tentoonstelling kun. Zeker dus heengaan! Ontdek welk voedsel we in de toekomst zullen gaan eten, probeer ijs gemaakt in een laboratorium en zie of je insecten lekker vindt.  

Locatie: Kattenburgerstraat 5, Amsterdam (maak gebruik van onze gratis shuttledienst over het water!)
Open van 10.00 tot en met 17.30

Als laatste: ga terug in de tijd bij het NEMO depot!

Bij de opslagplaats van NEMO in Amsterdam-Noord zijn meer van 17.000 unieke objecten opgeslagen. Deze komen van oude collecties en tentoonstellingen. Deze opslagruimte is normaal gesproken niet toegankelijk voor het publiek, dus dit is nu jouw kans om veel interessante objecten te bekijken! Er zullen bijvoorbeeld ook demonstraties van de Van der Graaff generator en de Tesla Coil te zien zijn. Benieuwd? Ga erheen en ontdek!

Locatie: Strekkerweg 41, Amsterdam-Noord
Open van 11.00 tot en met 17.00