Wat is er te doen in november? De beste events tegen het einde van de herfst

De meeste bladeren aan de bomen in de stad hebben hun mooie herfstkleuren al, de perfecte tijd in het jaar om voor een lange wandeling in een van de stadsparken te gaan. Bijvoorbeeld in het Oosterpark of het Vondelpark! Of naar het Amsterdamse Bos als je van nog meer bomen houdt, en neem de hond mee! Als je die hebt natuurlijk ;)

Als wandelen niet echt jouw ding is (we nemen het je niet kwalijk), en je hebt ook de museums en de interessante bioscopen in Amsterdam, die wij de vorige keer hadden aangeraden, bezocht. Dan.. hebben we natuurlijk nog een lijstje met tips voor jou! Hieronder staan een paar events die jij wel moet gaan bezoeken in november! Go!

1) Amsterdam Light Festival
28 november - 19 januari

We hebben er al eens een bericht over geschreven, maar het is zeker de moeite waard om het nog een keer te benoemen. Ongeveer 30 kunst sculpturen zullen Amsterdam voor bijna drie maanden gaan verlichten! Beginnend op 28 november en zal doorgaan tot en met 19 januari. Genoeg tijd om het evenement te bezoeken dus. Loop de route, ga met de fiets of kies voor een rondvaart! 

Voor het Amsterdam Light Event hebben wij een speciale tour opgesteld die langs de route van het evenement zal varen. Haal nu alvast je kaartjes met 'early bird' korting! kinboat.com/amsterdam-light-festival-early-bird/amsterdam-light-festival-early-bird/. Zeker een aanrader!

View this post on Instagram

A post shared by Amsterdam Light Festival (@amsterdamlightfestival) on Sep 3, 2019 at 1:17am PDT

 

2) Movember Run
30 november - Vondelpark

Trek je hardloopschoenen aan, begin met trainen, laat een snor groeien en meld je aan voor de Movember Run op 30 november! Deze wedstrijd gaat niet om wie het snelste is, of het überhaupt halen van de finish, maar om aandacht te vragen voor gezondheidszorgen van mannen. Het geld dat wordt opgehaald met deze wedstrijd gaat rechtstreeks naar de Movember foundation, en dus naar onderzoek naar onder andere prostaatkanker. Dus rennen met een.. doel! Mannen, vrouwen, iedereen met een (nep) snor kan meedoen! 

Het thema van dit jaar is #BornToBeAlive, dus draag je favoriete 70's outfit. Meld je hier aan voor de race movemberrun.nl. Groovy baby!

View this post on Instagram

A post shared by Movember Run Amsterdam (@morun_amsterdam) on Nov 16, 2018 at 2:06am PST

 

3) Amsterdam Art Weekend 
21 november - 24 november

Amsterdam Art Weekend staat 4 dagen lang in het teken van moderne en hedendaagse kunst met de focus op jonge, talentvolle kunstenaars. Meer dan 30 galerijen zullen hun deuren openen tijdens dit lange weekend in eind november. Tentoonstellingen, talks, workshops, lezingen en veel meer activiteiten zullen zich afspelen tijdens dit evenement. Ook grote namen van instellingen uit de wereld van hedendaagse kunst zullen vertegenwoordigd zijn, zoals het EYE, Stedelijk Museum en FOAM.

Voor alle deelnemende instellingen, openingstijden en het programma ga je naar https://www.amsterdamart.com/. Geniet van een weekend vol met kunst!

View this post on Instagram

A post shared by Amsterdam Art | Weekend (@amsterdam.art) on Oct 24, 2019 at 2:02am PDT

 

4) Night of the Museum 
2 november

Deze zaterdag al, Museumnacht in Amsterdam! Bijna alle museums in de stad zullen hun deuren openen voor mensen die een kaartje hebben voor dit evenement. Veel museums hebben speciaal voor deze avond een programma met activiteiten samengesteld en er zal muziek zijn en gedanst worden. Wat dacht je van bijvoorbeeld silent disco in het Rijksmuseum of een Techno party in het aquarium van ARTIS? 

Het is misschien nog wel moeilijk om aan een kaartje te komen - maar je kunt het altijd nog proberen op bijvoorbeeld Ticketswap. Ga naar hun website voor alle deelnemende museums! 

View this post on Instagram

A post shared by Museumnacht Amsterdam (@museumnacht.amsterdam) on Sep 18, 2019 at 1:00am PDT