KINboat - Blog - English

Top 10 Things to do in Amsterdam!

Amsterdam is de hoofdstad en ook de grootste stad van ons mooie Nederland. Een stad die bekend staat om haar coffeeshops, grachten en de Wallen. Maar dit is natuurlijk niet alles wat Amsterdam te bieden heeft, integendeel zelfs! Er is zoveel te zien en te doen in Amsterdam. Bezoek indrukwekkende concerten in bijzondere theaters, proef spannende gerechten in de beste restaurants of bekijk spectaculaire tentoonstellingen in wereldberoemde musea.

In het bruisende Amsterdam staat er dagelijks veel moois op het programma. Zoek je tips over de leukste bezienswaardigheden, attracties of excursies? We hebben hieronder een lijst gemaakt van de top 10 favoriete activiteiten in Amsterdam. Veel plezier! 

1) Bezoek de grachtengordel. 

Amsterdam is wereldberoemd om zijn grachten; geheel terecht dan ook dat de grachtengordel in 2010 is toegevoegd aan de UNESCO-Werelderfgoedlijst. 
Met 165 grachten en meer dan 1500 bruggen is Amsterdam een unieke wereldstad vol met historische grachtenpanden.

Vanaf het water heb je uiteraard het beste zicht op de bijzondere huizen en pakhuizen.

Tip: KINboat biedt diverse rondvaarten aan door de historische binnenstad van Amsterdam.

KINboat vaart met kleinschalige open sloepen waardoor je altijd mag rekenen op een unieke en persoonlijke ervaring.

2) Bezoek een museum.

Of je nou meer wilt weten over de geschiedenis van Amsterdam, je geïnteresseerd bent in het werk van een internationale graffiti-artiest of je wilt weten hoe het is om op een woonboot te wonen; met meer dan 100 musea in de stad is er altijd iets leuks te bezoeken.

Tip: Op het Museumkwartier vind je het Van Gogh museum, het Stedelijk museum, en het Rijksmuseum.  

Vanaf de opstaplocatie naast het Anne Frank museum kan je met KINboat een rondvaart maken door het historische centrum van de stad, je komt dan langs de prachtige 17e-eeuwse koopmanshuizen, oude bruggen, kerken en woonboten die de stad zijn unieke karakter geven. 

Rijksmuseum

3) Bezoek een vlooienmarkt.

In de oude Joodse buurt vind je de oudste vlooienmarkt van Amsterdam; het Waterlooplein.

Of je nou zoekt naar een oude LP, een mooi sieraad of lekker wil eten; bij een van de 300 stalletjes en diverse foodtrucks vind je vast wat je zoekt!

Tip: Het Waterlooplein is open van maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 18:00. 

Markt - Market

4) Huur een fiets.

“Do as the locals do!” In een stad waar er meer fietsen (900.000) dan inwoners (850.000) zijn ben je eigenlijk verplicht op de fiets te stappen.

Met 619 kilometer fietspad (enkel toegankelijk voor fietsen) ben je in no-time op je favoriete locatie. Wees wel voorzichtig; fietsers in Amsterdam voelen zich, niet altijd terecht, koning van de weg.

Rent a bike

5) Bezoek een coffeeshop.

Amsterdam telt meer dan 200 coffeeshops en is met ongeveer 5 miljoen bezoekers per jaar een populaire locatie voor toeristen.

Anders dan de naam doet vermoeden kan je in een coffeeshop naast koffie (alcohol niet toegestaan) legaal hasj en wiet kopen en gebruiken.

Indien je toe bent een relaxte dag in een prettige omgeving dan is dit de plek om te zijn!

Tip: Op de Oudezijds Voorburgwal 90 vind je de eerste Amsterdamse coffeeshop van de wereldberoemde coffeeshopketen: The Bulldog.

Indien je via KINboat een “Cruise like a Local” tour doet (opstaplocatie Centraal Station) is er een grote kans dat je langs The Bulldog vaart, vraag de schipper naar de mogelijkheden.  

6) Bezoek een park.

Met 10 miljoen bezoekers per jaar is het Vondelpark een populaire plek voor locals en toeristen.

Of je nou gaat fietsen, lekker hardlopen of genieten van de natuur op een mooie zonnige dag; het is allemaal mogelijk in dit mooie stadspark dat zich graag laat meten met het Central Park in New York.

Naast een overweldigende natuur zijn er diverse plekken om te relaxen, of drink bijvoorbeeld een lekkere kop koffie of thee bij ‘t Blauwe Theehuis.

Vondelpark - Parc

7) Bezoek het I Amsterdam Sign.

Een geweldig fotomoment en tevens uitgegroeid tot symbool van de stad; het I Amsterdam Sign.  

Klim op de ruim 2 meter hoge letters en zorg voor een foto waar ze thuis jaloers op zullen zijn.

Je vindt de letters op het museumplein of luchthaven Amsterdam Schiphol.

I Amsterdam - Museumplein

8) Bezoek de A’DAM Tower.

Neem de razendsnelle lift naar de 22e verdieping van A’DAM TOWER en bezoek de A’DAM LOOKOUT. Vanaf dit punt heb je een prachtig 360-graden uitzicht over het historische stadscentrum van Amsterdam en het hippe Amsterdam-Noord.

Indien je een echte thrillseeker bent; er is zelfs een schommel die je op 100 meter hoogte over het randje schommelt.

Tip: Neem vanaf Centraal Station de gratis pont naar Amsterdam-Noord. 

Amsterdam Tower - Lookout

9) Bezoek de 7-bruggen. 

Midden in het stadscentrum van Amsterdam, op de Reguliersgracht, vind je een tafereel dat je nergens anders zult treffen: het beeld van zeven bruggen op een rechte rij.

Vanaf het water gezien heb je uiteraard de beste kans op een mooie foto, daarbij is het ook een aanrader om dit in het donker, als alle lampjes op de brug aan staan, te gaan bekijken.

7 bridges - 7 bruggen

10) Bezoek de bloemenmarkt.

Aan de (op zijn Amsterdams het) Singel, tussen het Koningsplein en het Muntplein, vind je de beroemde bloemenmarkt van Amsterdam.

De drijvende bloemenwinkels zijn een restant van de tijd dat alle bloemen en planten op deze markt nog dagelijks via het water werden aangevoerd.

Hier vind je de leukste souvenirs; van tulpen en bloembollen tot klompen.

Tip: De bloemenmarkt is elke dag geopend van 09:00 tot 17:30. Ook vind je vlakbij de bloemenmarkt de "Local Information Office" van KINboat. Voor al je vragen kun je hier terecht (de Leidsegracht 60A).

Bloemenmarkt - Flowermarket

 

Vond je deze blog leuk en interessant? Wil je op de hoogte blijven van gebeurtenissen, activiteiten of bezienswaardigheden en excursies in Amsterdam en omstreken? Blijf dan op de hoogte van onze blogs. Eens per week, op de dinsdag zullen we de Blog posten. Volg ons op Facebook en Instagram en houd onze blog in de gaten. De volgende blog zal gaan over de top 10 historische musea in Amsterdam!