Instagram inspiration: 6 x things to do in Amsterdam

Instagram is natuurlijk een goede plek om jouw beste momenten met de rest van de wereld te delen. Of dat nou een iconische foto van de grachten van Amsterdam is, je huisdier, of omdat je je vrienden of familie in de spotlights wil zetten. Maar het is ook een goede plek om geïnspireerd door andere te raken - bijvoorbeeld wanneer je voor een dag of weekend naar de hoofdstad komt.

We zochten op Instagram op Amsterdam en kwamen de volgende dingen tegen:

1. Fiets onder het Rijksmuseum door.

Weekendje in Amsterdam? Dan is het eerste wat je doet natuurlijk, na het inchecken, een fiets huren! Vervolgens fiets je onder een van de bekendste musea van Nederlands - Het Rijksmuseum. Het is het enige museum in de wereld waar een weg onderdoor loopt. Tip: kijk uit voor andere toeristen die vaak hun Instagram foto's aan het nemen zijn op het midden van de weg.

View this post on Instagram

A post shared by @cloleoooo on Mar 10, 2020 at 5:13am PDT

 

2. Ontdek de stad per fiets.

Dus je hebt zojuist een fiets gehuurd om onder het Rijksmuseum door te fietsen - nu kun je die fiets beter nog een paar dagen houden. Waarom? Het is de beste manier om te stad te ontdekken! En veel sneller dan bijvoorbeeld het nemen van een uber of het openbaar vervoer. Plus, je ziet zoveel meer van de stad wanneer je op de fiets zit, in plaats van de tram of metro. Hou wel beide handen aan het stuur, want ook in Amsterdam zijn ze streng en heb je zo een boete te pakken.

View this post on Instagram

A post shared by Nilson Gomes (@nilson.gomesoficial) on Mar 10, 2020 at 5:14am PDT

 

3. Lees een boek in de mooiste bibliotheek van Amsterdam.

Je bent dus al bij het Rijksmuseum geweest met de fiets? Goed! Nu is het tijd om ook naar binnen te gaan om het museum te bezoeken. Maar niet alleen het museum zelf is een bezoekje waar, ook de bibliotheek binnen is zeker de moeite waard. Misschien is het wel de mooiste die je gaat vinden in de stad. Het kan er zo eentje uit de films zijn. Ga dat zien!

View this post on Instagram

A post shared by @lagaleriedesarts on Mar 10, 2020 at 5:09am PDT

 

4. Spot de kersenbloesems in het Westerpark.

Sakura tijd - zoals de Japanners zouden zeggen. De lente komt er weer aan, en dus laten de kersenbloesems zich ook weer overal zien in de stad. Beste plek om ze te spotten? Westerpark! Deze weken tovert het Westerpark zich weer helemaal in het roze - dus neem snel je foto voordat het seizoen weer voorbij is, en je weer een jaar moet wachten.

View this post on Instagram

A post shared by Kim Visser (@kimvisser77) on Mar 9, 2020 at 7:05am PDT

 

5. Ga voor een 'swing' op de hoogste schommel van Europa.

Geen hoogtevrees? Goed! Ga dan naar de hoogste schommel van Europa op de A'DAM Lookout - op ongeveer 100 meter boven de grond. Hoog? Wij denken van wel. Na de schommel kun je van het beste uitzicht over de stad genieten op het dakterras. Ga naar https://www.adamlookout.com/ om alvast tickets te kopen.

 

View this post on Instagram

A perfect example of a true daredevil... Taking a single swing! Photo by: @juliaaalam #ADAMToren #ADAMLookout

A post shared by A'DAM LOOKOUT (@adamlookout) on Nov 12, 2019 at 5:08am PST

 

6. Geniet van de eerste zonnestralen in het Vondelpark.

Kersenbloesem, gezang van vogels, en natuurlijk de eerste zonnestralen van het jaar. De lente komt eraan en hopelijk het mooie weer ook. Het Vondelpark, het grootste park in Amsterdam, is natuurlijk de beste plek om het echte lentegevoel te ervaren. Ren een rondje om het park of ga voor een wandeling met de hond, en vergeet je zonnebril natuurlijk niet ;) 

View this post on Instagram

A post shared by @wandavdvegt on Mar 9, 2020 at 12:32am PDT