De leukste museums om naar de toe gaan in Amsterdam deze herfst

Er gaat niks boven het binnenblijven op een regenachtige dag, maar dat hoeft perse je eigen huis te betekenen. Museums zijn ook verwarmd en hebben vaak een dak op het gebouw. Perfecte plek om droog te blijven en gelijk wat cultuur op te doen!

Nu heeft Amsterdam meer dan 53 museums om naartoe te gaan, genoeg keus om uit te kiezen dus. Er zijn natuurlijk de bekende musea zoals Het Van Gogh en het Rijksmuseum, maar wist je ook dat er een woonboot museum is en zelfs een museum over condoms.

Museum fanatiekeling? Voor iedereen die vaker naar het museum gaat, of dat wil gaan doen, is er de Museumjaarkaart. Dit jaarlijkse lidmaatschap geeft je toegang tot meer dan 400 museums in totaal en kost je maar €64,90. Meer dan genoeg musea om je door de regenachtige herfst te krijgen!

Party tijdens Museumnacht Amsterdam. Als de museumjaarkaart iets teveel van het goede is kun je ook naar de Museumnacht in Amsterdam op 2 november. De meeste museums in Amsterdam zijn dan geopend van 19:00 tot en met 02:00 en er zal genoeg muziek en drankjes aanwezig zijn. Een ticket kost je €22,50 en komt ook met een herhaalbezoek voor één museum met het bandje dat je tijdens Museumnacht krijgt. Dat wordt zeker veel museums bezoeken dus

Hier zijn een paar musea waar je zeker heen moet gaan deze herfst.

1. FOAM

Het is het museum over fotografie in Amsterdam. Alleen al het pand waar het museum in zit op de Keizersgracht is een bezoekje al waard. Ze hebben indrukkende collecties uit eigen huis, maar ook veel tijdelijke tentoonstellingen. De huidige tentoonstelling is van Brassaï, een bekende Franse fotograaf uit de 20ste eeuw.  

https://www.foam.org

View this post on Instagram

A post shared by Foam | #foamamsterdam (@foam_amsterdam) on Oct 9, 2019 at 7:46am PDT

2. Tropenmuseum

Ook dit museum zit in een indrukkend pand, in Amsterdam Oost naast het Oosterpark. Het is het museum over de verschillende culturen en gewoontes van over de hele wereld. Hun tijdelijke tentoonstellingen gaan vaak over een specifiek onderwerp, cultuur of gewoonte. Twee die nu te zien zijn heetten 'What a Genderful World' en 'Longing for Mecca'. Zeker een aanrader om deze met eigen ogen te zien. 

https://www.tropenmuseum.nl

View this post on Instagram

A post shared by Tropenmuseum (@tropenmuseum) on Oct 10, 2017 at 7:52am PDT

Stedelijk Museum

Door de iconische vorm van het gebouw staat het gebouw beter bekend als de badkuip van Amsterdam. Het Stedelijk Museum gaat over moderne en hedendaagse kunst. Het hoofdgebouw komt uit de 19de eeuw en de toevoeging, de badkuip, is in 2012 aan het gebouw toegevoegd. Een erg hip en instagramable museum. En ze hebben ook een van de betere feestjes tijdens Museumnacht. 

https://www.stedelijk.nl/en/whats-on  

View this post on Instagram

A post shared by Natalia Saadoon (@n.saadoon) on Oct 14, 2019 at 4:25pm PDT

Rijksmuseum

Natuurlijk konden we geen lijstje maken zonder het Rijksmuseum hier niet in mee te nemen. Misschien wel het mooiste museum van Nederland, en zeker die van Amsterdam. Natuurlijk erg iconisch met het fietspad die dwars door het museum gaat. 

Voor degene die er nog niet geweest zijn, ga er snel heen (mocht je natuurlijk geïnteresseerd in de Nederlandse cultuur zijn). Zeker de moeite waard!

https://www.rijksmuseum.nl

View this post on Instagram

A post shared by Rijksmuseum (@rijksmuseum) on Jul 21, 2019 at 5:40am PDT