De beste events in Amsterdam tijdens oktober

Het is weer de tijd van het jaar wanneer Amsterdam langzaamaan verandert in een stad vol met prachtige herfstkleuren! De nachten worden korter en de jas moet weer uit de kast. Sommige mensen zeggen dat Amsterdam het mooiste is tijdens de herfst, en daar zijn wij het eigenlijk wel een beetje mee eens. We krijgen geen genoeg van deze foto - de herfstbladeren maken het een prachtig plaatje. 

Om je alvast in de stemming te krijgen hebben we een paar leuke events uitgezocht voor in oktober!

1. Amsterdam Dance Event

16 tot en met 20 oktober.

Amsterdam Dance Event (ADE) is waarschijnlijk het grootste dance evenement in de wereld en dus komen mensen van over de hele wereld naar dit event in Amsterdam. Niet alleen voor de feesten, maar ook voor workshops en de vele conferenties die gehouden zullen worden. Er zullen in totaal meer dan 1.000 events zijn, en dat op ongeveer 200 locaties.

Benieuwd? Vorige maand hebben we een blogpost geschreven over ADE! 

https://kinboat.com/blog/de-beste-feestjes-met-amsterdam-dance-event-2019/

View this post on Instagram

A post shared by Amsterdam Dance Event (@amsterdamdanceevent) on Oct 7, 2019 at 11:15am PDT

 

2. 24H Amsterdam

Zaterdag 26 oktober.

Ontdek alles van Amsterdam Oost tijdens 24H Amsterdam! In elke editie van 24H Amsterdam staat een ander stadsdeel centraal. Hotels, kroegen, winkels, kerken, theaters, museum en veel meer locaties zullen hun deuren openen en organiseren verschillende events op deze dag.

Van vroege yoga sessies tot theatervoorstellingen tot het doen van een drankje in de kroeg - ga naar 24H Amsterdam en ontdek alles over Amsterdam Oost. Zelfs als je al jarenlang inwoner van Amsterdam bent.

Om het volledige programma te zien kun je hier terecht, en klik op aanwezig op het event op Facebook.

View this post on Instagram

A post shared by CBK Amsterdam (@cbkamsterdam) on Sep 29, 2019 at 12:44am PDT

 

3. TCS Amsterdam Marathon

Zondag 20 oktober.

Het is weer tijd om de hardloopschoenen van de kast te halen - want er gaat weer een marathon gelopen worden! Dit jaar is alweer de 44ste editie van de Amsterdam Marathon en atleten van over de hele wereld zullen proberen om hun persoonlijke record op de marathon te verbeteren.

45.000 mensen uit 80 verschillende landen zullen starten in het Olympisch Stadion en daar ook weer eindigen. De route gaat onder meer door het Vondelpark, Rijksmuseum, langs de Amstel rivier en veel andere bekende plekken in de stad.

Het is te laat om je nog aan te melden voor de marathon - maar het kijken en supporten van de atleten is minstens net zo leuk (en waarschijnlijk minder pijnlijk). Ga naar de officiële website voor meer informatie.

View this post on Instagram

A post shared by TCS Amsterdam Marathon (@tcsamsterdammarathon) on Jun 20, 2019 at 4:31am PDT

 

4. Read My World Festival 2019

Donderdag 10 tot en met zaterdag 12 oktober.

Read My World Festival is een event dat zich focust op literatuur uit conflictregio's in de wereld die vaak de voorkant van de krant halen. 

Dit jaar staat literatuur uit Marokko centraal met sprekers zoals Fedwa Misk, Mahi Binebine, Mona Eltahawy, Abdellah Taïa, Yassin Adnan, Asmaa Azaizeh, Tsead Bruinja, Anneke Brassinga, Manon Uphoff, Karin Amatmoekrim en veel meer sprekers, schrijvers, journalisten en kunstenaars.

Read My world Festival zal plaatsvinden in het Tolhuistuin in Amsterdam Noord 

Ga naar http://www.readmyworld.nl/ voor het volledige programma!

View this post on Instagram

A post shared by Read My World (@readmyworld) on Sep 23, 2019 at 1:56am PDT