De beste events in Amsterdam tijdens januari

Nieuw jaar, nieuwe maand, en dus nieuwe events om weer naar toe te gaan! De feestdagen zijn voorbij, dus hebben we ook weer tijd voor andere dingen, zoals bijvoorbeeld Nationale Tulpendag op de Dam, de viering van het Chinese Nieuwjaar of de Amsterdamse Hotelnacht. Lees hierover en meer over events in januari hieronder.

1) Nationale Tulpendag
18 januari / op de Dam

Elk jaar opnieuw in januari wordt de start van het nieuwe tulpenseizoen op de Dam gevierd. Hier zullen tulpen boeren uit het hele land bij aanwezig zijn om hun mooiste tulpen te laten zien. En je kunt er ook je eigen boeket bij elkaar 'plukken'. Daarvoor zullen er meer dan 200.000 tulpen beschikbaar zijn, maar wees er snel bij, want die zijn voordat je het weet weg! De 'pluktuin' zal van 13:00 tot en met 17:00 geopend zijn.

View this post on Instagram

A post shared by Instagram~Travel~Amsterdam (@brian_sweet) on Jan 20, 2019 at 11:51am PST

 

2) Viering van het Chinese Nieuwjaar
25 januari / Nieuwmarkt

Het Chinese Nieuwjaar zal op 25 januari weer uitbundig gevierd worden, en dus ook in Amsterdam op de Nieuwmarkt en de Zeedijk! De viering van het Chinese Nieuwjaar is de belangrijkste dag van het jaar in China. Er zal een tempel komen te staan op Nieuwmarkt en natuurlijk is er weer heel veel traditioneel Chinees eten om het feest compleet te maken. Dus mocht je nog niet genoeg van Oud en Nieuw hebben gehad, dan heb je straks weer reden om het te vieren!

View this post on Instagram

A post shared by Rien de Jager (@rdjfotografie) on Dec 19, 2019 at 2:50pm PST

 

3) Amsterdamse Hotelnacht
18 en 19 januari

Tijdens de Amsterdamse Hotelnacht openen rond de 40 top hotels in Amsterdam hun deuren voor wel erg weinig geld. Maar niet alleen dat, er zullen ook een groot aantal feesten en events worden georganiseerd, op vakantie in eigen stad dus! Er zullen kamers beschikbaar zijn voor 55,-, 75,- of 125,- euro en dus voor elk budget toegankelijk, en veel goedkoper dan de oorspronkelijke prijs. Dus denk er niet te lang over, en boek een kamer in jouw favoriete hotel in de stad, want anders zitten die kamers straks misschien al wel vol. Meer informatie over de hotels die meedoen en de feesten die worden georganiseerd op de website van de organisatie.

View this post on Instagram

A post shared by Amstel Hotel (@amstelhotel) on Jul 28, 2019 at 1:10am PDT

 

4) De Grote Suriname Tentoonstelling
Tot en met 2 februari / Nieuwe Kerk

Deze tentoonstelling in de Nieuwe Kerk is al een tijdje geleden begonnen, maar nog steeds de moeite waard om te bezoeken als je er nog niet geweest bent! Deze maand is namelijk de laatste dat deze tentoonstelling nog te zien is. Staat natuurlijk helemaal in het teken van Suriname, een van de meest diverse landen in Zuid-Amerika. Archeologische vondsten, oude kleding, documenten, historische foto's, hedendaagse kunst, film, muziek en nog veel meer! Kaartjes zijn 18,- per stuk en kunnen van tevoren worden gekocht online. Zie de website van de Nieuwe Kerk voor kaarten meer informatie over de tentoonstelling. 

View this post on Instagram

A post shared by De Nieuwe Kerk Amsterdam (@denieuwekerk) on Jan 1, 2020 at 2:33am PST

 

5) Hannekes Live
12, 19 en 26 januari / Hannekes Boom

Elke zondag is er livemuziek in Hannekes Boom, dichtbij Centraal Station. De perfecte manier om een misschien wel een lange en drukke week af te sluiten! Neem een drankje, ga zitten en geniet elke week van muziek van een andere band. Er wordt gespeeld van 15.30 uur tot 17.30 uur, maar je kunt natuurlijk ook ervoor komen en na afloop blijven zitten.

View this post on Instagram

A post shared by Hannekes Boom (@hannekesboom) on Dec 31, 2019 at 5:54am PST