De beste events in Amsterdam tijdens december

December is net weer begonnen en dat betekent dat de feestdagen dat ook zijn! Als je nog steeds tijd over hebt na het doen van je inkopen, het langsgaan bij je schoonfamilie en al dat eten tijdens kerst en oud en nieuw, dan zou je misschien wel naar de lijst met de beste events in Amsterdam deze maand hieronder willen kijken. De meeste hebben toch met de feestdagen te maken: het doen van je inkopen, schaatsen of feestelijk eten. Of dat allemaal tegelijkertijd op een van de vele kerstmarkten in Amsterdam deze winter.

1. Amsterdamsche Kerstmarkt.

In Westergas in het Westerpark kun je dit jaar een van de beste kerstmarkten van Amsterdam vinden (ja het is weer die tijd van het jaar). Doe je inkopen voor je vrienden of familie, drink warme chocolademelk en maak je klaar voor de feestdagen. Als dat niet genoeg is, dan kun je ook voor een speciaalbiertje bij Troost gaan, of voor een film bij Cineville, of voor een pre-kerstdiner bij Pacific! Amsterdamsche Kerstmarkt heeft ook een programma speciaal voor kinderen, genoeg keuze dus!

Waar: Westergas
Wanneer: 20 t/m 23 december 2019
https://amsterdamsche-kerstmarkt.nl/

View this post on Instagram

A post shared by De Amsterdamsche Kerstmarkt (@amsterdamschekerstmarkt) on Oct 31, 2019 at 3:13am PDT

2. Ice Village Amsterdam.

Elk jaar voor het Rijksmuseum tovert Ice Village het Museumplein weer om in een winter wonderland. Ga schaatsen onder een replica van de Magere Brug in Amsterdam, of doe een rondje over de kerstmarkt en als dat klaar is kun je binnen in de grote hal voor een warme drank en eten gaan. Hier heb je dus alles om in winterse stemming te komen! 

Waar: Museumplein
Wanneer: 13 t/m 26 december 2019
https://icevillage.nl/

View this post on Instagram

A post shared by Icevillageamsterdam (@icevillageamsterdam) on Nov 7, 2019 at 9:39am PST

3. Amsterdam Light Festival.

We hebben er al over geschreven, Het Amsterdam Light Festival, maar nu is het dan eindelijk begonnen! In november, december en januari kun je genieten van vele indrukwekkende kunstwerken van kunstenaars uit het binnen- en buitenland. De kunstwerken hebben twee dingen gemeen met elkaar: 1. ze lichten op en 2. ze hebben iets te maken met het thema van dit jaar 'disruption'. 

We hebben een speciale tour voor het Amsterdam Light Festival, die je per boot langs alle kunstwerken brengt. Benieuwd? haal nu alvast je tickets!

Wanneer: 28 november t/m 19 januari
Tickets: https://kinboat.com/en/tours/amsterdam-light-festival/

View this post on Instagram

A post shared by ebrouwer (@ebrouw3r) on Dec 2, 2019 at 8:10pm PST

4. De kerstboom op de Dam.

Ga een van de bekendste kerstbomen van het land bewonderen op de Dam dit jaar. Deze boom komt elk jaar weer helemaal uit de Duitse ardennen en is meer dan 20 meter hoog! Kun je voorstellen hoe dat over de weg wordt vervoerd..

Met meer dan 40.000 lichtjes in de boom zal deze het zeker goed doen in de achtergrond van de foto met je vrienden of familie. Dus wanneer je aan het winkelen bent in de Kalverstraat, neem even een korte pauze en bewonder deze kerstboom!

Wanneer: vanaf 14 december.

View this post on Instagram

A post shared by Gigi Van Dijk (@gina_favourites) on Dec 14, 2018 at 3:06am PST

5. Ga schaatsen in Amsterdam. 

We hebben hier vorige week al over geschreven, maar het is het zeker de moeite waard om het nog een keer te benoemen. Haal je schaatsen uit het vet, vind ergens moed en laat zien wat je op het ijs kunt doen! Er zijn zoveel plekken waar je kunt gaan schaatsen in Amsterdam deze winter. En als je gelukt hebt, dan misschien ook wel op de grachten dit jaar. De laatste keer dat dat mogelijk was is alweer een paar jaar geleden, dus we wachten er met smart op. 

Wanneer: november tot en met maart
Waar: https://kinboat.com/blog/4-x-schaatsen-in-amsterdam-deze-winter/​

View this post on Instagram

A post shared by Jaap Eden IJsbaan (@jaapedenijsbaan) on Oct 29, 2019 at 12:36am PDT