De beste events in Amsterdam in maart

Een nieuwe maand, en ook de start van een nieuw seizoen. De lente staat op het punt te beginnen en de stad is langzaam aan het ontwaken van zijn winterslaap. De lente brengt niet alleen warmer weer met zich mee, maar ook veel nieuwe evenementen in de stad! Hieronder kun je een lijstje vinden met een paar van de leukste evenementen in maart!

1. Open Toren Dag
Zaterdag 21 maart

Tijdens de achtste editie van de Open Toren Dag in Amsterdam openen 20 historische en nieuwe torens hun deuren gratis voor het publiek. Van 10 uur s'ochtends tot en met 4 uur s'middags. Dus als je alle torens wilt zien moet je wel strategisch gaan plannen. Voor sommige torens moet je van te voren aanmelden, meer informatie hierover op hun Facebook pagina.

Tip: bezoek de A'DAM toren voor het beste uitzicht over de stad. Vergeet je verrekijker niet! ;)

https://opentorendag.nl/

View this post on Instagram

A post shared by A'DAM Toren (@adam_toren) on Feb 11, 2020 at 2:00am PST

 

2. Restaurant week
Maandag 16, dinsdag 17 en woensdag 18 maart

Twee keer per jaar tovert Amsterdam in een walhalla voor liefhebbers van lekker eten. Net zoals andere steden in Europa. Eet, drink en geniet van een 3 gangen menu voor een prikkie! Veel toprestaurants in Amsterdam zullen meedoen aan de Restaurant week, zodat je de gerechten van topchefs kunt proeven zonder dat dit veel geld hoeft te kosten. Zie hun website voor de deelnemende restaurants in Amsterdam, of ga naar een restaurant in een nabijgelegen stad!

Tip: maak alvast ver van te voren een reservering! Restaurants tijdens deze week raken namelijk snel volgeboekt. Je kunt nu alvast een reservering maken, dus wacht niet langer.

https://www.restaurantweek.nl/

View this post on Instagram

A post shared by DiningCity (@diningcity.nl) on Jan 11, 2020 at 7:48am PST

 

3. Amsterdam Coffee Festival
Vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 maart

Koffie? Koffie! Ontdek de laatste trends op het gebied van koffie uit heel Europa tijdens het Amsterdam Coffee Festival deze maand. De beste barista's zullen jou hun skills laten zien en raak geïnspireerd bij alle verschillende soorten koffie en smaken. Naast koffie kun je ook genieten van cocktails en live muziek! 

https://www.amsterdamcoffeefestival.com/

View this post on Instagram

A post shared by The Amsterdam Coffee Festival (@amsterdamcoffeefestival) on Jan 27, 2020 at 8:42am PST

 

4. Hotelnacht Beach Edition
Zaterdag 7 en zondag 8 maart

Heb je laatst Hotelnacht in de stad gemist omdat de hotels misschien wel volgeboekt waren, of je zelf misschien wel in een ander stad zat? Dan heb je deze maand een nieuwe kans, maar niet in de stad! Deze hotelnacht edition gaat over strandhuisjes, kamers met zeezicht en veel meer! Boek een kamer tijdens dit weekend en ga voor een lange strandwandeling. Neem de hond mee ;)

Tijdens dit weekend zullen er ook veel evenementen op en rondom het strand plaatsvinden.Champagne en lunch op het circuit van Zandvoort? Of wat dacht je van yin yoga, strandrace, asian beach party, cocktail tour of een nacht safari? Dat is allemaal mogelijk tijdens de Hotelnacht Beach Edition!

https://hotelnacht.nl/zandvoort/

View this post on Instagram

A post shared by Hotelnacht Amsterdam (@hotelnacht) on Feb 19, 2020 at 8:44am PST

 

5. HISWA Amsterdam Boat Show
Woensdag 11, donderdag 12 en vrijdag 13 maart

Goede warm up voor Amsterdam SAIL 2020? Misschien, want de HISWA Amsterdam Boat show is alles over boten, dus niet alleen de zeilboten die je op SAIL zult zien. Het is een leuke 3 daagse festival voor jong en oud! Dus zie de laatste trends op het gebied van boten, watersport en meer!

Volledige programma en tickets? Zie de website hieronder.

https://www.hiswarai.nl/

View this post on Instagram

A post shared by HISWA Amsterdam Boat Show (@hiswaamsterdam) on Feb 11, 2020 at 1:00am PST