De 7 beste terrassen van Amsterdam in 2019

De jaarlijkse 'Terras Top 100' van het horecablad Misset Horeca is uit en maar liefst 7 van de 100 beste terrassen van Nederland staan in Amsterdam! Dit jaar is alweer de 12de editie van de terras top 100 en vergeleken met vorig jaar staan we er met twee terrassen extra in de top 100 van dit jaar.

De terrassen zijn twee keer door een vakjury beoordeeld en daarnaast hebben 'mystery quests' op onverwachtste momenten de terrassen bezocht en beoordeeld. Benieuwd welke terrassen de top 100 hebben gehaald?

1) Restaurant Barça in Amsterdam Zuid

(@barca_amsterdam - Instagram)

Op plek 8 op de lijst staat restaurant en bar Barça op het Marieheinekenplein in Amsterdam Zuid. Ontstaan uit liefde voor de stad Barcelona en is alweer 12 jaar gevestigd in Amsterdam. Waan je dus tot Spaanse sferen met heerlijke tapas en lekkere drankjes!

Ga naar Barca.nl voor meer informatie en openingstijden!

2) Sushi Samba in het centrum van Amsterdam

(@customizedmedia.nl - Instagram)

Op de 16de plek staat het restaurant Sushi Samba, gevestigd aan het Max Euweplein in het hart van Amsterdam. Iconisch aan dit restaurant is het mooie terras aan het water, een ware eye catcher voor iedereen die langsloopt. Bij Sushi Samba vind je niet alleen eten uit de Japanse keuken, maar ook uit de Braziliaanse en Peruaanse keuken. Zeker de moeite waard dus!

Ga naar sushisamba.com voor meer informatie en het menu!

3) Restaurant Serre in Amsterdam Zuid

(@hotel_okura_amsterdam - Instagram)

Iets lager op de lijst met positie 27 staat Restaurant Serre. Dit restaurant is gevestigd in het Okura Hotel en kun je vinden aan de Ferdinand Bolstraat in stadsdeel Zuid. Serre wordt geroemd voor het sfeervolle zomerterras dat zij hebben, en dat kun je wellicht goed op de foto zien. Waan je voor even ergens anders en geniet van een drankje op dit terras met vrienden of familie. Let wel op dat de dresscode 'smart casual' is.

Op okura.nl/dine-and-drink/serre/ kun je meer informatie over dit terras vinden!

4) Strandzuid in Amsterdam Zuid

(@zuid.nl_insta - Instagram)

Al eens in een eerdere blog van ons genoemd, Strandzuid staat op plek 31 van de top 100. Hier hou je niet alleen het hoofd koel, maar kun je ook heerlijk genieten van een hapje en een drankje! Makkelijk bereikbaar, want Strandzuid ligt naast station RAI en is dus makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. 

Ga naar strand-zuid.nl voor alle informatie!

5) De Veranda in Amsterdam Zuid

(@deveranda - Instagram)

Het lijkt wel alsof de beste terrassen van Amsterdam in Zuid te vinden zijn, want ook het terras van De Veranda in Zuid staat in de top 100 (plek 55). Sfeervol, toegankelijk en supere lekkere cocktails, wat wil je nog meer? Ga snel naar de Amstelveense weg en neem plaats op het terras, vergeet je zonnebril niet!

Ga naar deveranda.nl voor hun website.

6) Caffe Esprit in het centrum van Amsterdam

(@mariekespykerman - Instagram)

Het 6de Amsterdamse terras (nummer 76 op de lijst) staat niet in zuid, maar in het centrum van Amsterdam. Pal aan het plein op het Spui vind je dit oergezellige restaurant. Koud drankje, hapje eten en het hopelijk het zonnetje erbij. Wat wil je nog meer?

Ga naar caffeesprit.nl voor meer informatie.

7) Restaurant The Corner in Amsterdam Zuid

(@cafethecorneramsterdam - Instagram)

Het laatste Amsterdamse terras op de lijst is die van het restaurant The Corner aan het Scheldeplein in Amsterdam Zuid. Met plek 94 in de top 100 zorgt het ervoor dat we met maar liefst 7 Amsterdamse terrassen in de lijst voorkomen.

Benieuwd naar dit restaurant? Op hun website thecorneramsterdam.nl kun je er meer over vinden!

Ben je benieuwd welke andere terrassen het in de top 100 hebben geschopt?

Ga naar 'Ranglijst Terras Top 100 2019' en zie de volledige lijst!