Amsterdam weekgids #1

Een nieuwe week in Amsterdam betekent nieuwe dingen om te doen, te zien en te ontdekken! De feestdagen zijn al begonnen en iedereen begint zich al langzaamaan naar het eind van het jaar toe te werken. Als je nog steeds een beetje tijd over hebt, of misschien wel een bezoekje brengt aan de hoofdstad en je vraagt je af wat je deze week in Amsterdam kunt gaan doen, dan hebben wij de lijst die jij wilt hebben. Dus zie snel wat jij kan gaan doen!

1. Ga schaatsen bij het Museumplein of Westergas!
Elke dag van de week

Het is zeker kouder aan het worden, maar om te gaan schaatsen in de binnenstad hoef je niet te wachten tot de temperatuur onder de nul gaat. Er zijn genoeg schaatsbanen in Amsterdam te vinden, en nu ook een paar tijdelijke op bijvoorbeeld Museumplein (met uitzicht op het Rijksmuseum) en een in het Westerpark, die toevallig deze week is opengegaan. Genoeg je moves op het ijs laten zien, dan is het natuurlijk tijd voor een warme drank voor tijdens het opscheppen over je schaatskunsten!

Ice* Amsterdam & Westergas ijsbaan

View this post on Instagram

A post shared by De Westkrant (@de_westkrant) on Dec 7, 2019 at 8:31am PST

 

2. Ga naar de avondopenstelling in het Scheepvaartmuseum
Dinsdag 10 december

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam Heeft een speciale avond over de klimaatverandering. Op deze avond gebruiken ze de kunstwerken van het Amsterdam Light Festival om de problemen rondom klimaatverandering aan te kaarten. Er is een speciale tolk aanwezig die de kunstwerken vertaald in hapklare tekst. Als je ook wat wilt eten kun je een tafel boeken met een 2-gangen menu!

Priijs €5 / €21 - Scheepvaartmuseum op Kattenburgerplein 1
Het scheepvaartmusuem

View this post on Instagram

A post shared by Het Scheepvaartmuseum (@hetscheepvaartmuseum) on Nov 23, 2019 at 3:00am PST

 

3. Ga naar het Amsterdam Light Festival
Van november tot en met 19 januari

Ja, als je nog niet geweest ben, ga snel naar het Amsterdam Light Festival deze week! Het is de perfecte om Amsterdam Oost te ontdekken! De route gaat langs ARTIS, dus kun je misschien wel wat dieren hier en daar spotten. We zijn er zeker van dat je de kunstwerken van dit jaar leuk gaat vinden! Die hebben trouwens allemaal iets te maken met het thema van dit jaar: Disruption. Benieuwd?

Haal nu je kaarten en ontdek het Amsterdam Light Festival vanaf een van onze boten! Als je ook van ARTIS houdt, dan hebben we een speciale deal voor jou, zodat je ook naar de ARTIS Slaapwandeling kunt!

View this post on Instagram

A post shared by Amsterdam Light Festival (@amsterdamlightfestival) on Dec 8, 2019 at 8:45am PST

 

4. Breng een bezoekje aan een van de kerstmarkten in en rondom Amsterdam.
Tijdens december

Ja, het is weer de tijd van het jaar! Kerstmarkten in overvloed, warme chocolademelk, kerstbomen die de stad verlichten (naast het Amsterdam Light Festival). Dus doe je kerstinkopen, of gebruik het als excuus om te eten en te drinken wanneer je de kraampjes afgaat. Misschien kun je ook nog op de foto met de kerstman, als je geluk hebt!

Zie een lijst met alle kerstmarkten in en rondom Amsterdam hier.

View this post on Instagram

A post shared by Farshid (@farshid.nia) on Dec 13, 2014 at 8:42am PST

5. Ga voor warme chocolademelk (met of zonder alcohol)
Elke dag van de week

Schaatsen, kerstmarkten, wat nog meer, wat nog meer? Waaaarme-e-e-e chocolademelk om je warm te houden tijdens de koude dagen. Wanneer je nog een extra shot warmte nodig hebt, haal er dan eentje met een shot of twee van je favoriete likeur. Dat gaat je zeker warm houden, totdat je weer naar buiten moet natuurlijk, dus raden we je ook aan om gewoon lekker warm binnen te blijven bij bijvoorbeeld Winkel 43 (Jordaan) en haal dan gelijk hun beroemde appeltaart, of Scandinavian Embassy (de Pijp) en Beter & Leuk (Oost)

View this post on Instagram

A post shared by Mariaconcetta Cascone (@casconemariaconcetta) on Dec 8, 2019 at 1:41pm PST

6. Zie de 20 meter hoge kerstboom op de Dam

At last, but not least: de 20 meter hoge kerstboom op de Dam! Die hebben ze net neergezet afgelopen weekend en blijft zeker tot in het nieuwe jaar. Ga het zien als je in de buurt bent, misschien wel wanneer je kerstinkopen aan het doen bent, of naar het Koninklijke Paleis op de Dam, wie weet. Vergeet niet om aan iemand te vragen om je foto te nemen met de boom in de achtergrond!

View this post on Instagram

A post shared by Marco Keyzer 📸 (@marcokeyzerphotography) on Dec 8, 2019 at 12:52pm PST