Amsterdam Light Festival 2019 - 2020

Amsterdam Light Festival is het jaarlijkse lichtjesfestival dat wordt gehouden in de stad van het einde van november tot en met halverwege januari. Dit jaar van 28 november tot en met 19 januari kun je genieten van vele verlichte bruggen, grachten, parken, huizen en veel meer. Kunstinstallaties van lokale en internationale kunstenaars zullen onze stad weer gaan verlichten tijdens de donkere wintermaanden. En dat voor 53 dagen lang!

Je kunt de kleurrijke kunstwerken bekijken via een speciaal uitgezette route die je te voet kunt bewandelen, met de fiets of op de boot met speciale rondvaarten die de route zullen volgen.

De route dit jaar zal zich voornamelijk langs ARTIS en omgeving begeven, in Amsterdam Oost dus. Rond de 30 kunstwerken zullen hier te bewonderen en te zien zijn! Bijvoorbeeld op het water, aan bruggen, op bankjes, in bomen en veel meer.

Het thema van dit jaar is disrupt (ontwrichting) en 650 kunstenaars, ontwerpers en architecten mochten een concept voor een kunstwerk bedenken die door een vakjury is beoordeeld. Ontwrichting kan gaan over onvermijdelijke momenten, conflicten, chaos, gevaar en emoties. Maar zoals de organisaties zichzelf afvroeg, kan het ook over iets positiefs gaan? Zoals het bijvoorbeeld een aanzet tot iets wat moet gebeuren, het onvermijdelijke.

In het einde heeft de vakjury in totaal 21 kunstenaars aangewezen die kun concepten mogen uitwerken voor het festival.

Benieuwd wat de kunstwerken zullen zijn? Ga naar de officiële website van het festival, download de route en ondek! Je kunt je ook aanmelden voor de nieuwsbrief en tickets kopen voor de verschillende rondvaarten tijdens het Amsterdam Light Festival.

Om een kleine impressie te geven van de kunstwerken die kunnen gaan komen, staan hieronder een paar highlights van het voorgaande jaar:

1. O.T. 976

View this post on Instagram

A post shared by Amsterdam Light Festival (@amsterdamlightfestival) on Jan 8, 2019 at 11:29am PST

2. Spider on the Bridge

View this post on Instagram

A post shared by Amsterdam Light Festival (@amsterdamlightfestival) on Jan 8, 2019 at 3:13am PST

3. Two Lamps

View this post on Instagram

A post shared by Amsterdam Light Festival (@amsterdamlightfestival) on Dec 17, 2018 at 8:54am PST

4. Starry Night

View this post on Instagram

A post shared by Amsterdam Light Festival (@amsterdamlightfestival) on Nov 28, 2018 at 6:21am PST