5 x verborgen buitenterrassen in Amsterdam

Natuurlijk zijn onze zomers wel een beetje (on)voorspelbaar, het ene moment kan het snikheet zijn, en op het andere moment kan het weer urenlang regenen. Maar wanneer het dan warm is, dan kan het ook goed heet zijn. Kijk bijvoorbeeld maar naar vorige maand toen de temperatuur in de stad bijna tot de 40 graden kwam.

Maar wat doe je dan tijden zulke warme zomerdagen? Dan kun je of afkoeling bij het water zoeken, of de schaduw opzoeken! In deze blogpost hebben wij 5 verborgen buitenterrassen in Amsterdam onder elkaar gezet. Hier zit jij lekker in de schaduw met een ijskoud drankje. 

Dignita Hoftuin

(@maartenhafkamp - Instagram)

Dignita Hoftuin is een restaurant in het Hoftuin park, dat op een steenworp afstand van de Amstel ligt. In dit park voelt het als een oase van groen, waar je heerlijk kunt ontsnappen van alle hectiek uit de stad. Het restaurant is onderdeel van de 'not for sale' organisatie, die mensen met afstand tot de arbeidsmarkt helpt te re-integreren in de samenleving. Hierdoor kunnen ze een baan in het restaurant krijgen om werkervaring op te doen. Het is meestal niet te druk in het park, ook niet op warmere dagen, dus dat is ideaal. Benieuwd naar het park? Vind meer op hun website of Instagram.

Ferilli's bij The College Hotel

(@thecollegehotel - Instagram)

The College Hotel in Amsterdam Zuid is niet alleen een goede keus vanwege hun luxe kamers, ook hebben ze een van de betere buitenterrassen van Amsterdam. Hier kun je de sfeer uit de twintigere jaren voelen terwijl je in een unieke stadstuin zit en geniet van een van de heerlijke wijnen die ze aanbieden. Benieuwd naar hoe deze mooie stadstuin met terras eruit ziet? Ga naar hun Instagram en ontdek!

De Plantage

(@inesantiago - Instagram)

Hoe vaak kun je flamingos spotten en van een koud drankje genieten? Alleen bij de Plantage in Amsterdam Oost! De Plantage is het restaurant en bar dat onderdeel is van ARTIS Amsterdam. Het heeft een erg groot buitenterras en kun je dus vinden naast de dierentuin, precies naast de kooien met tropische vogels en het verblijf van de flamingos! Hoe vet is dat? Let wel op dat het druk kan zijn, zeker tijdens het weekend en op mooie dagen. Wij raden aan om de Plantage te combineren met een bezoek aan de dierentuin! Meer informatie op caferestaurantdeplantage.nl.

Gebed Zonder End

(@amsterdamrehber - Instagram)

Misschien iets moeilijker om te vinden, maar niet minder leuk! 'Gebed Zonder End' is een geheim steegje in de oude binnenstad van Amsterdam (dichtbij de Wallen). In de steeg kun je een aantal barren en leuke terrasjes vinden. Hier vind je ook genoeg fotowaardige spots voor op je Instagram. Als je in de buurt bent raden we zeker aan om hier een kijkje te nemen! Benieuwd waar je deze steeg kunt vinden? Klik hier voor de link naar Google Maps.

Lion Noir

(@lionnoiramsterdam - Instagram)

Lion Nior is een van de betere restaurants in de stad, en heeft daarnaast ook een van de leukste stadstuinen! Het voelt hier bijna of je ergens in een tuin in Zuid Europa zit, met alle botanische planten, olijvenbomen en idyllische inrichting. Lion Nior kun je vinden in de Reguliersdwarsstraat in de binnenstad van Amsterdam. Meer informatie en voor reserveringen kun je naar lionnoir.nl gaan!