5 x leuke cafés in Amsterdam

Genoeg cafés in Amsterdam te vinden, maar naar welke ga je toe? Of je nu gewoon je dorst wil lessen, een manier probeert te vinden om de koude wintermaanden door te komen of gewoon omdat het kan: wij hebben een paar cafés voor je op een rijtje gezet. Van een typisch bruin café tot een hippe pop-up bar in Amsterdam Noord. Hieronder vind je 5 cafés wij denken dat je toch een keertje heen zou moeten gaan.  En drink er één (of twee) op ons ;)

1. Bar Bukowski
Amsterdam Oost - Oosterpark 10

Uiteraard vernoemd naar de schrijver Charles Bukowski, en waarschijnlijk een plek waar hij het ook wel naar zijn zin had kunnen hebben. Deze typische stamcafe bevindt zich direct naast het Oosterpark. In Bukowski kun je veel quotes en gedichten van de man zelf vinden. Dus bestel een biertje of een cocktail en duik in zijn werk als je de tijd hebt ;)

View this post on Instagram

A post shared by Bar Bukowski (@barbukowskiamsterdam) on Apr 20, 2019 at 2:10am PDT

 

2. Brouwerij ’t IJ
Amsterdam Oost - Funenkade 7

Proeflokaal in een nog functionerende windmolen? Ja! Naast de bar die daar gerund wordt hebben ze er ook een deel van hun brouwerij staan. Waarschijnlijk een van de leukste plekken om een biertje te drinken, dus probeer het eens! De brouwerij zelf werd opgericht in 1983 en in 2013 moesten ze een tweede brouwerij bouwen om aan de vraag te kunnen blijven voldoen. Tegenwoordig worden de meeste bieren op hun tweede locatie gebrouwen, maar voor het proeflokaal worden de bieren nog naast de deur gebrouwen. Mocht je dat leuk vinden, kun je er ook rondleidingen door de brouwerij volgen!

View this post on Instagram

A post shared by Lucía Alfaro (@loo_berry) on Jul 20, 2014 at 12:29am PDT

 

3. Café Hoppe
Binnenstad - Spui 18-20

Een van de oudste bruine cafés in Amsterdam! Café Hoppe begon in 1670 als een echte jeneverstokerij. Nu is het een populaire plek voor zowel de lokale bevolking als toeristen. Of je nu een kop koffie wilt drinken en mensen langs het altijd drukke Spuiplein wilt langs zien gaan of toch tot in de vroege uurtjes wilt blijven. Bij hoppe is dat mogelijk. En doe natuurlijk zoals de echte Amsterdammer dat doet: het bestellen van een kopstootje af en toe (glas bier met een shotje jonge jenever).

View this post on Instagram

A post shared by Cafe Hoppe Amsterdam (@cafehoppe) on Dec 30, 2019 at 12:35am PST

 

4. Hiding in Plain Sight
Binnenstad - Rapenburg 18

Het klinkt misschien wel Cliché, maar Hiding in Plain Sight is wel een beetje 'hidden in plain sight'. Op de hoek van de oude binnenstad, ver genoeg vandaan van alle drukke toeristen, maar ook weer niet te ver weg. Je kunt er in feite naartoe lopen vanaf de Nieuwmarkt, wat natuurlijk wel een een erg toeristische plek is. HIPS staat bekend om hun cocktails en relaxte setting. Dus trommel je vrienden op en drink een van hun cocktails op ons!

View this post on Instagram

A post shared by Anni Tracy (@cameranni) on Apr 21, 2019 at 2:04pm PDT

 

5. Pllek 
Amsterdam Noord - T.T. Neveritaweg 59

Restaurant, bar, vergaderzaal, strand, podium, open haard - deze pl(l)ek heeft het allemaal. Gelegen in het bruisende en hippe noorden van Amsterdam. Om precies te zijn: op de NDSM-werf waar kunstenaars, creatievelingen en ondernemers bij elkaar komen om je een unieke ervaring te bieden. Pllek is absoluut een van die unieke ervaringen die je nergens anders in de stad gaat vinden. Ga voor kampvuren op hun strand of voor de beste vegan lunch in de middag.

View this post on Instagram

A post shared by Pllek (@pllek_amsterdam) on Sep 1, 2019 at 11:22pm PDT