5 x interessante restaurants in Amsterdam

Honger? Pizza, pasta, salade, vlees- of vegetarisch gerecht. Teveel opties als in een stad als Amsterdam. Maar waar ga je heen als je geen zin hebt om thuis te koken? We hebben 5 verschillende, maar interessante restaurants in Amsterdam voor jou uitgekozen. Bekijk het lijstje hieronder.

1. Klaproos
Amsterdam Noord - Papaverweg 15A

Klaproos is een pop-up pizza- en pasta restaurant in Amsterdam Noord. Het is ook een wijnbar met een selectie van de beste natuurwijnen. Ze zijn sinds een maand verhuisd naar een nieuwe locatie iets verderop. De binnenkant ziet er nog hetzelfde uit - gezellig en authentiek. Dus als je zin hebt in pizza en wijn op een vrijdagavond (of een andere avond) moet je zeker naar de Klaproos - en als je geluk hebt is er ook nog een DJ tot in de vroege uurtjes ;)

View this post on Instagram

A post shared by Klaproos (@klaproosamsterdam) on Jan 3, 2020 at 2:35am PST

 

2. The Avocado Show
De Pijp, Binnenstad, Vondelpark (alleen to-go)

De Avocado Show is natuurlijk zoals de naam al doet vermoeden alles avocado. Van avocado frietjes, mashed avocado, avocado burgers, avocado bowls, avocado wraps en zelfs avocado-ijs. Ze hebben nu drie locaties in de stad en zelfs eentje verderop in Brussel. Niet alleen hun eten is en ziet er goed uit, maar de binnenkant van hun restaurants doet het ook niet slecht op Instagram. Dus is avocado jouw ding? Neem eens een bezoekje aan een van hun locaties (of alle drie natuurlijk).

View this post on Instagram

A post shared by The Avocado Show (@theavocadoshow) on Jan 19, 2020 at 5:27am PST

 

3. Restaurant Moeders
Amsterdam Jordaan - Rozengracht 251

Restaurant Moeders in de Jordaan heeft natuurlijk op het menu staan wat we vroeger thuis voorgeschoteld kregen. Aardappelen, groente, stukje vlees, stamppot, gehaktbal en ga zo maar door. Ja, dat waar de Nederlandse keuken voor het grootste gedeelte op gebaseerd is. Bij restaurant Moeders zijn ze daar het beste in. Gewoon Hollandse kost, met een twist, dat dan wel. Probeer de erwtensoep als voorgerecht -  het beste! Oh, en vergeet niet je moeder uit te nodigen, dat vinden ze leuk daar ;)

View this post on Instagram

A post shared by Restaurant Moeders (@restaurantmoeders) on Jan 10, 2019 at 2:42am PST

 

4. SOTTO Pizza
Vondelpark, Amsterdam Oost

Amsterdam explodeert bijna met de wildgroei aan Italiaanse (en andere) restaurants - dus genoeg plekken in de stad om pizza te krijgen. Maar zijn het dan wel pizza's van echte Italiaanse kwaliteit? SOTTO is straks het eerste restaurant in Nederland met een certificaat van de Associazione Verace Pizza Napoletana - een vereniging die de authentieke pizza uit Napels 'bewaakt'. We denken niet dat het nog veel beter gaat worden dan dat, dus probeer het uit!

View this post on Instagram

A post shared by SOTTO PIZZA (@sotto_pizza) on Sep 26, 2019 at 10:10am PDT

5. Restaurant Venster33
De Pijp - Eerste van der Helststraat 42

Ontbijt, lunch, dinner, buiten op het terras zitten of binnen dansen tot de vroege uurtjes - het kan allemaal bij Venster33. Midden in de pijp op het Gerard Douplein - de perfecte locatie wat ons betreft. Het eten is goed en het is er gezellig en warm aangekleed. In het weekend wanneer iedereen klaar is met eten gaan de tafels aan de kant, gaat het volume omhoog en kan er tot de vroege uurtjes gedanst worden. Buiten hebben ze een groot terras, dus wanneer de zon schijnt kun je er goed terecht voor een kop koffie, of iets sterkers natuurlijk ;)

View this post on Instagram

A post shared by Venster33 (@venster33) on Aug 8, 2017 at 12:17am PDT