5 x interessante accommodaties in Amsterdam

Amsterdam alleen al kan een interessante stad zijn om te bezoeken. Voor veel (buitenlandse) toeristen is amsterdam als tolerante stad en de vele bezienswaardigheden reden genoeg om onze hoofdstad te bezoeken. Want wie houdt er nu niet van om rond te lopen in een stad met zoveel historie en dan ook nog eens in aanraking te komen met de echte Amsterdamse cultuur?

Maar niet alleen de stad zelf kan interessant zijn, ook de plaats waar je verblijft kan hier zeker aan bijdragen. We hebben daarom de meest interessante en leukste accommodaties in Amsterdam op een rijtje gezet!

Faralda Crane Hotel

(@cranehotelamsterdam - Instagram)

Wil je het beste uitzicht van Amsterdam? Denk er dan over na om een van de drie kamers in het Faralda Crane Hotel op de NDSM werf te huren. Met een verbazingwekkend uitzicht over het IJ en een jacuzzi helemaal bovenin de kraan is jouw verblijf in dit hotel zeker een 'once in a lifetime' ervaring! De kraan werd eerst op de werf gebruikt voor het afmonteren van grote schepen, maar is nu getransformeerd in luxe suites.

Benieuwd naar het kraanhotel in Amsterdam Noord? Vind meer informatie op http://www.faralda.com.

The Amstel Botel

(@the_hairy_beary - Instagram)

Drijvend hotel? Verblijf in het Botel! Deze boot ligt in de NDSM werf (vlakbij het kraanhotel) en heeft 175 kamers! Prijzen gaan vanaf 84 euro en wanneer je boekt kun je kiezen of je uitzicht over het water of het land wil hebben. Ook is er een bar aan boord en kun je fietsen huren om de omgeving en de binnenstad te ontdekken! De Botel ligt naast de pont (gratis) die je binnen 10 minuten bij centraal station brengt. Boek je kamer op http://amstelbotel.nl.

Hotel Not Hotel

(@hotelnothotel - Instagram)

Hotel of geen hotel? Nou, het is wel hotel, maar niet zoals je zou verwachten. Elke kamer in dit hotel is anders, en kan zo interessant zijn als een oude tram (zoals in de foto hierboven), een geheime bibliotheek, wolkenkrabbers en meer. Alle kamers hebben de luxe die je van een normale hotelkamer ook zou kunnen verwachten, zoals grote bedden, voldoende ruimte op je bagage in op te bergen en stopcontacten om al je apparaten mee op te laden. Benieuwd naar welke kamers ze nog meer hebben? Ga dan naar hun website https://www.hotelnothotel.com.

Lloyd Hotel

(@lloydhotel - Instagram)

Net zoals Hotel Not Hotel, is ook elke kamer in Het Lloyd hotel verschillend van elkaar. Dit hotel heeft nog een andere unieke eigenschap en dat is dat er kamers zijn met 1 tot en met 5 sterren, dus voor elk budget is er wel een interessante kamer te vinden! Ook interessant om te weten is dat dit gebouw eerst diende als immigrantenhotel, daarna als gevangenis en jeugdinrichting werd gebruikt voordat Lloyd hotel plaatsnam in het gebouw. Op https://www.lloyd.nl/ kun je vinden welke kamers ze allemaal beschikbaar hebben.

Hotel de Windketel

(@thebloomvoyage - Instagram)

Vaak wordt er gezegd dat dit het kleinste hotel van Amsterdam is, want dit 'hotel' heeft maar één kamer voor 2 personen. De toren was ooit onderdeel van een waterzuivering complex dat bestond uit 5 gebouwen, maar is nu een zelfstandig hotel vlakbij het Westerpark. Het interieur van de kamer ziet er erg gezellig uit en is bedacht door verschillende bekende Nederlandse ontwerpers. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Op http://www.windketel.nl kun je de foto's zien.