5 x Instagramwaardige plekken in Amsterdam

Amsterdam mag dan misschien wel bekend staan om zijn vele grachten, bruggen en natuurlijk coffeeshops. Maar naast het door de stad lopen en een typische toeristenfoto maken van een van deze grachten, kun je natuurlijk ook een van de hele hotspots in de stad gaan bezoeken die het ook heel goed op je Instagram doen!

Bezoek bijvoorbeeld een van de mooiste tuinen van Amsterdam, Hortus Botanicus, of wees onder de indruk van de binnentuin van Hotel Jakarta in Amsterdam Oost. Als planten niet zo jouw ding zijn, bezoek van een van de vele muurschilderingen  in de stad. Bijvoorbeeld die van Anne Frank op de NDSM werf van de bekende braziliaanse kunstenaar Eduardo Kobra. 

1. Hortus Botanicus​ | Amsterdam Oost
dehortus.nl/

Met meer dan 6.000 planten en 4.000 verschillende soorten, de mooiste tuin om te gaan bezoeken in de stad, althanks zo denken wij erover. Het is een van de weinige botanische tuinen in Amsterdam en moet zeker op jouw lijstje staan wanneer je een bezoekje naar de hoofdstad brengt.

View this post on Instagram

A post shared by Hortus Botanicus Amsterdam (@hortusamsterdam) on Jul 14, 2019 at 8:09am PDT

 

2. Hotel Jakarta | Amsterdam Oost
hoteljakarta.amsterdam/

Misschien de groenste hotel van Amsterdam, letterlijk en figuurlijk. De lobby van Hotel Jakarta staat vol met planten en bloemen, sommige zelfs bijna reikent tot aan het dak van het gebouw. Als deze groene achtergrond het niet goed doet op jouw instagram, dan weten wij het ook niet meer. Vergeet niet om het bakkerijtje op de eerste verdieping te bezoeken voor een vers brood en een bakje koffie!

View this post on Instagram

A post shared by Hotel Jakarta Amsterdam (@hoteljakarta.ams) on Oct 30, 2019 at 11:54pm PDT

 

3. NDSM Wharf | Amsterdam Noord
www.ndsm.nl/

De NDSM is een oude scheepswerf in Amsterdam Noord en is nu een artistieke en hippe plaats waar jaarlijks veel evenementen en festivals worden gehouden. Maar naast deze vele events en festivals zijn er ook genoeg andere dingen te doen en te zien op de werf gedurende het jaar. Bijvoorbeeld de vele muurschilderingen  op de grote muren van de gebouwen waar vroeger de schepen aan elkaar gelast werden. De schildering hieronder is een portret van Anne Frank van de braziliaanse kunstenaar Eduardo Kobra.

View this post on Instagram

A post shared by NDSM-werf (@ndsm) on Jun 17, 2019 at 6:26am PDT

 

4. Eye Filmmuseum | Amsterdam Noord
www.eyefilm.nl/

Het gebouw van het Eye Filmmuseum lijkt wel een op een ruimteschip rechtstreeks uit een Star Wars film. Dit iconische gebouw kun je aan de andere kant van Centraal Station vinden en 't IJ vinden. Naast de A'dam Tower, welke ook een makkelijk te herkennen gebouw is, en trouwens de hoogste schommel van Europa huisvest! Dus sla twee vliegen in één klap en pak het pontje naar de overkant om wat nieuwe foto's voor je Instagram te schieten.

View this post on Instagram

A post shared by DANIEL AFANADOR (@danny.afanador) on Jan 11, 2020 at 3:09am PST

 

5. Mural in the Frans Halsstraat | Amsterdam South
Google Maps

De Pijp was vroeger een echte arbeiderswijk, maar door gentrificatie is het nu een hippe, maar vooral een hele dure wijk geworden om te gaan wonen. Maar naast dure huisvesting heeft het nog wel een positief puntje: de vele kleine muurschilderingen die hier en daar te zien zijn in de Pijp. De schildering hieronder is misschien wel 'the most famous one' en kan gevonden worden in de Frans Halsstraat op nummer 64.

View this post on Instagram

A post shared by Sanah - Lights|Camera|Life (@iam_sanah) on Nov 21, 2019 at 8:06pm PST