4 x schaatsen in Amsterdam deze winter

December staat weer voor de deur en dat betekent de start van een nieuw seizoen: de winter komt er weer aan! Je bent waarschijnlijk al druk bezig om alle activiteiten rondom de feestdagen met vrienden en familie te plannen, maar hou ook wat tijd over voor onze favoriete winterse bezigheid: schaatsen!

Er zijn genoeg schaatsbanen te vinden in de stad, en zelfs een paar tijdelijke met een winterse twist: kerstmarktjes, bomen, lichtjes glühwein en natuurlijk oliebollen. Plezier voor jong en oud dus!

Hieronder kun je de leukste banen van Amsterdam vinden. Verzamel dus wat moed (of een stoel), haal je schaatsen uit het vet en ga ervoor! Succes. 

1. Museumplein
Tot en met 2 februari 2020

Waarschijnlijk een van de 'coolste' banen in de stad. Met uitzicht op het beroemde Rijksmuseum kun je de schaatsbaan van Ice* Amsterdam vinden. Deze tijdelijke ijsbaan is volledig in winterthema met alles erop en eraan, en er is zelfs een replica van de magere brug. Nadat je jouw kunsten op het ijs hebt laten zien kun je er ook terecht voor een drankje en wat te eten. 

Meer informatie? https://iceamsterdam.nl/

View this post on Instagram

A post shared by Ice*Amsterdam (@iceamsterdam) on Nov 18, 2019 at 4:01am PST

2. Rembrandtplein
15 november tot en met 5 januari 2020

Ook een goede plek om je tijdelijke schaatsbaan te hebben: het Rembrandtplein heeft deze winter ook weer een baan voor jong en oud. Komt ook in winterthema met kerstbomen, lichtjes, alpenhuisjes en een kleine kerstmarkt. Let wel op, Bestel alvast je schaatsen online, zodat je niet in de rij hoeft te staan! https://tickets.kinboat.com/ijsbaan

Meer informatie? https://www.ijsbaan.amsterdam/

View this post on Instagram

A post shared by Christy (@mchristy_1999) on Nov 23, 2019 at 7:15am PST

3. Jaap Eden Baan
12 oktober tot en met 22 maart 2020

Jaap Eden baan is misschien wel de meest bekende ijsbaan en de grootste in Amsterdam. Er komen jaarlijks veel mensen van binnen en buiten de stad op af en geniet van zeker nog veel populariteit. Het was de derde ijsbaan wereldwijd dat over een 400 meter baan beschikte en openende haar deuren in 1961. Ze hadden al hun miljoenste bezoeker iets meer dan een jaar na opening (en dus nog steeds erg gewild). Zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen als je in de stad bent! Je kunt deze baan in Amsterdam Oost vinden.

Meer informatie? https://www.jaapeden.nl/

View this post on Instagram

A post shared by Jaap Eden IJsbaan (@jaapedenijsbaan) on Oct 19, 2019 at 9:51am PDT

4. Amsterdam RAI
21 december tot en met 5 januari

Ook dit jaar weer kun je 'Het Amsterdamse Winterparadijs' in de RAI vinden! Dit spektakel voor jong en oud heeft weer zoveel te bieden, schaatsen, langlaufen, apres-ski, reuzenrad, bioscoop, theater, biertafels (voor de vaders) en zoveel meer. Eigenlijk teveel om over te schrijven, je moet het dus zelf gaan ontdekken ;) Je zult je hier zeker niet gaan vervelen, dus neem zoveel mogelijk vrienden of familie mee. Beide kan natuurlijk ook.

Meer informatie? https://www.hetamsterdamsewinterparadijs.nl/

View this post on Instagram

A post shared by Het Amsterdamse Winterparadijs (@amsterdamsewinterparadijs) on Nov 24, 2019 at 2:56am PST