4 x koffietentjes in Amsterdam

Een hoop werk af te ronden, hoofdstukken om te studeren, de ochtendkrant lezen of gewoon met een vriend of vriendin afspreken, waar kun je dat nou beter doen dan in een van de vele koffietentjes in Amsterdam? Het zijn er misschien wel veel, maar de meeste zitten meestal wel vol met freelancers of studenten die deze tentjes gebruiken alsof het hun eigen studieplek is.

Dus wil je voor de geur van verse koffie, chille muziek en een hip interieur gaan? Zie dan hieronder welke 4 koffietentjes in Amsterdam wij zeker aanraden. Koffie genoeg!

1) Scandinavian Embassy

In De Pijp naast het Sarphatipark vind je Scandinavian Embassy. Een erg relax koffietentje dankzij het minimalistische interieur. Hier kun je rustig zitten, genieten van je koffie en helemaal bijkomen, of natuurlijk gewoon je laptop openklappen en aan het werk gaan. Ze hebben ook een gezonde ontbijt en lunch opties, handig als je nog wat uurtjes aan de gang moet. Als koffie echt je ding is, dan kun je er ook workshops volgen voor het zetten van het perfecte kopje koffie!

Sarphatipark 34, 1072 PB Amsterdam
http://scandinavianembassy.nl/

View this post on Instagram

A post shared by Scandinavian Embassy (@scandinavianembassy) on Apr 18, 2019 at 4:47am PDT

2) Public Space

Public Space achter de A'DAM toren in Amsterdam Noord is 'one of its kind' kun je wel zeggen. Je zal niet alleen verbaast zijn over de locatie en het interieur, maar ook over hoe goed de koffie daar smaakt! Je zult het zelf moeten ontdekken hoe verbazingwekkend goed deze koffie is. Deze tent is vaak wat minder druk dan de koffietentjes in de binnenstad, ideaal om lekker productief te zijn. Zeker de moeite waard!

Bercylaan 301, 1031 KP Amsterdam
http://www.publicspace.amsterdam/

View this post on Instagram

A post shared by public space. (@publicspace_) on Sep 29, 2019 at 1:24am PDT

3) Coffee & Coconuts

Coffee & Coconuts in De Pijp is ook zeker zo'n plek die je zeker een keer geprobeerd moet hebben. De binnenkant is net zo indrukwekkend als de gevel van het pand en met drie verdiepingen kun je er doordeweeks vaak wel een plekje vinden. 

Het interieur heeft wel wat weg van een strandhuis in een of ander tropisch land, en met de vele op kokosnoot geïnspireerde gerechten op het menu waan je even helemaal naar de zon (niet slecht met het weer van deze maand). 

Ceintuurbaan 282-284, 1072 GK Amsterdam
https://coffeeandcoconuts.com/

View this post on Instagram

A post shared by Али и город Кёльн (@yakoveha) on Jul 26, 2018 at 11:44pm PDT

4) Black Gold Amsterdam

Black Gold in Amsterdam is een klein maar hip koffiewinkeltje vlakbij Nieuwmarkt, net buiten het drukke toeristische gebied. De koffie die je hier kunt krijgen is indrukwekkend goed, en is ook te koop zodat je thuis zelf zo'n heerlijk bakkie kunt zetten. Naast dat ze koffie verkopen (en oldschool vinyl platen), kun je hier ook je laptop openklappen of met een vriend of vriendin afspreken (om indruk te maken op je vrienden). Soms hebben ze zelfs een DJ in de zaak, tentoonstellingen of andere events, kijk even op hun website voor wat er gaande is!

Korte Koningsstraat 13 H, 1011 EX Amsterdam
http://blackgoldamsterdam.com/

View this post on Instagram

A post shared by black gold amsterdam (@blackgoldamsterdam) on May 24, 2018 at 8:09am PDT